Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ostatnie panieńskie święta przed nami, w przyszłym roku będziemy żonami!PM2016 cz41
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-12-22, 10:31   #2422
CrayOn
Wife!

Dot.: Ostatnie panieńskie święta przed nami, w przyszłym roku będziemy żonami!PM2016

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Muszę się wyżalić byłam u lekarza po skierowanie na badanie tsh, i te hormony tarczycowe, bo zbliżała mi się wizyta u endokrynologa. Niestety nie mogłam dostać się do swojej lekarrki i przyjęła mniejakaś inna, która zaczęła mi wyliczać ile to ja już badań w tym roku miałam i że ona mi nie da skierowania, bo przychodnia nie ma tyle pieniędzy żeby dopłacać do takich pacjentów jak ja po czym nazwała mnie "złym pacjentem dla przychodni" Weszła w moją historię badań i zobaczyła chyba 8 razy badanie krwi, na co powiedziałam jej, że to było związane z innymi problemami, a teraz musze z czymś pójść do endokrynologa to zaczęła sprawdzać czy nie kłamię i co miałam badane po czym wytknęła mi, że miałam już TSH raz w tym roku Powiedziałam jej, że na tamtej podstawie dostałam skierowanie, a teraz musze mieć aktualne badanie, na co ona, że fundusz już tego nie przewidział, że badanie będzie nieaktualne Powiedziałam jej też, że ja też wolalabym tych badań nie musieć robić i że to nie moja wina, że fundusz nie przewidział również takich pacjentów Z wielką łaską wypisała dziwiąc się po co to w ogóle skoro mialam TSH 3,9 czyli w normie, bo nie przekroczyło 4 Zrobilam to wykłócone badanie i okazało się, że wzrosło mi już do ponad 5, ale wg niej ja wyolbrzymiam
Co to w ogóle za tekst, że jesteś "złym pacjentem?" nie ma kogoś takiego! Pacjent to pacjent. Ale dobrze, że się nie dałaś

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Ja nie wiem,czy chcę literki, chyba sobie odpuszczę.

Dzisiaj kolejny koszmar ślubny miałam : Za każdym razem śni mi się,że czegoś zapominam i muszę po to wrócic a mam tak ciężkie nogi,że nie daję rady dojść i zdążyć na ślub.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Wiesz, ja nie jestem zwolenniczką farmakologicznego leczenia,bo się też sporo złego naczytałam :/Ale to tsh będziesz musiała zbić. Te objawy niestety są normalne, ja tak miałam rok,do momentu aż trafiłam do lekarza,który wiedział,że prawdidłowe tsh to nie 4 a 1.
Ja ważyłam zawsze koło 53, przytylam do 65 A teraz mam 61 i dalej ani drgnie. No ale trudno już się powoli godzę z tym, tragedii nie ma.
Będzie dobrze.
Masz jakąś dietę specjalną na niedoczynność?
Moja endokrynolog mówiła, że wystarczy dostarczać w odpowiednich ilościach wszystkich potrzebnych składników. Naczyałam się, że niby nie można pomidorów - nie wytrzymałabym! Uspokoiła mnie

jeszcze chwilka i koszmry miną

CrayOn jest offline Zgłoś do moderatora