2015-12-22, 12:35
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pies który niszczy wszystko
Cytat:
Napisane przez SlodkaIstotka
Witam, postanowiłam założyć ten wątek , bo jestem już załamana stanem mojej psychiki i mojego mieszkania. Zaczynając od początku - w sierpniu wzięliśmy Z narzeczonym sunie że schroniska. Ja bardzo chciałam mieć kolejnego psa, po śmierci poprzedniego długo się zbierałam. Pojechaliśmy do schroniska no i Ona nas wybrała - piszczala podskakiwala i lizala nas po rękach. Po adopcji wyskoczyła do auta no i pojechaliśmy do domu. Jako, że szukałam pracy to nie zostawala na dlugo sama- 2-3 godziny, czasem trochę dłużej. Pierwsze pogryzla drzwi, bo chciała się wydostać, za doświadczeniem przed zestawieniem jej samej jeździłam Z nią na wybieg.później zabrała się za narożnik i mój narzeczony zaczął się denerwować na psa, dołączono nam by zacząć trening klatkowy ale narzeczony nie chcę wielkiej klatki w salonie. Pies zjadł już pół narożnika i wszystkie kwiaty. Jestem załamana, wybieg na początku pomagał ale po czasie tylko wybiórczo, czasem niszczy, czasem nie. Zostawiamy jej Konga, zabawki, nogi sarnie i inne cuda a ona i tak zabiera się za kwiaty i narożnik ; ( . Zostaje sama spokojnie, nie wyje i często śpi jak wracamy ale narzeczony chce by wróciła do schroniska bo ma dość jej niszczenia i oświadczył, że nigdy w życiu kolejnego psa. Nie wiem już co mam robić 
|
A ty masz cos do powiedzenia w tym domu? Trzepnij go w ucho porzadnie, niech mu sie pod czaszka poprzestawia na odpowiedni tor, bo zachowuje sie jak... No glupio sie zachowuje. Albo jedno, albo drugie, albo klatka, nauczycie psa zostawac samego, rozprawicie sie z lekiem separacyjnym, albo beda pogryzione rzeczy i nieszczesliwy pies.
Send from my mind using the Force.
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------
Dlaczego wzieliscie psa ze schronu, chociaz dostalas rady zeby brac psa z fundacji, z domu tymczasowego? Mieliscie duze wymagania co do psa, a nie zadbaliscie o to zeby je spelnial.
Send from my mind using the Force.
|
|
|