Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sąsiad chce lać mojego TZ
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-12-22, 15:13   #1
Czlowieczka
BAN stały

Sąsiad chce lać mojego TZ

Dziewczyny, sprawa jest skomplikowana. Otóż nasz sąsiad -alkoholik i narkoman tłukł swoją żonę i dzieci, ale wynieśli się. Został więc sam z psem, którego również bił i zostawiał na klatce nieraz na 3 dni, a sam znikał. Psa dokarmiali w tym czasie sąsiedzi.
Kiedy z TŻ wprowadziliśmy się tutaj, zastaliśmy psa na klatce. Mój TŻ dowiedział się, że pies często jest zostawiany na 3 dni, więc zadzwonił na straż miejską, która zabrała psa do schroniska (uff).
Sąsiad widocznie dowiedział się o tym, kto doniósł, bo dzisiaj był wobec TŻ agresywny. Spotkali się na klatce schodowej i narkoman próbował z nim "porozmawiać".
- Cho tu! Musimy pogadać k...!NO IDZIESZ CZY NIE?
TŻ olał typa i wszedł do mieszkania, mając już na ręce kastet (niebezpieczna dzielnica, ja sama nie ruszam się z domu bez gazu). Na szczęście ćpun poszedł sobie.

Teraz siedzimy i zastanawiamy się co robić. Pewnie prędzej czy później TŻ będzie musiał się z nim bić (sąsiad go nie pokona bo jest chudszy i nie chodzi z kastetem, ale wolelibyśmy tego uniknąć).
Co byście zrobiły?
Może wytrzeźwieje i przejdą mu durne pomysły. Z drugiej strony jest szansa, że będzie ciągle nas napastował.
Czlowieczka jest offline Zgłoś do moderatora