Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Program Rodzina 500 plus
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-12-22, 19:20   #275
Imperialista
BAN stały

Dot.: Program Rodzina 500 plus

Cytat:
Napisane przez _Supernova_ Pokaż wiadomość
Dlaczego roszczeniowa?Bo mi sie bedzie nalezało? No bedzie, masz z tym problem widze straszny.
Poza tym nie odpowiedziałes na proste pytanie. Tak długo juz pracujesz,ze sie do moich dzieci dokładałes?
Zawisc w tym watku straszna polaczkowatosc do potęgi.
Pracowałem już na tyle długo (pierwsza praca w 2011 roku, a na pewno w roku 2015), żeby móc atakować państwo, które chce brać ode mnie pieniądze, żebyś mogła niańczyć dzieci.

Nie jestem "polaczkowaty" tylko wolałbym swobodniej rozporządzać swoimi pieniędzmi. Nie jestem przygłupim Skandynawem, że cieszę się jak państwo przeznacza jego wypracowane pieniądze na takich ludzi jak ty. Wolałbym to nawet przebalować niż ułatwić Ci życie jako matce.

To ty jesteś typową PRLowską głupią polaczkowatą socjalistką (albo komunistką), która uważa, że zrobienie sobie dziecka i jego wychowywanie jest czymś niesamowitym, żeby zdrowa część społeczeństwa musiała Ci dopłacać. Statystyczny pracujący Polak (i Polki też) będzie musiał rocznie odpalać około 1,5-2 tysiące złotych na takie mamuśki. Czyli tanie wakacje, średni laptop albo czynsz za mieszkanie.

Czekam aż zacznie się płacz, że Karyna z wózkiem była w Auchan czy Biedronce i ceny pieluch będą o 10% większe, bo PiS poczęstuje najtańsze sklepy dodatkowym podatkiem.

PS. Co innego gdybyś napisała, że 500 zł na dziecko to kretyński pomysł, ale z tego skorzystasz. Debilny system trzeba tępić.

Edytowane przez Imperialista
Czas edycji: 2015-12-22 o 19:26
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora