Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sąsiad chce lać mojego TZ
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-23, 00:31   #28
MalarskiSen
BAN stały

Dot.: Sąsiad chce lać mojego TZ

Cytat:
Napisane przez Czlowieczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, sprawa jest skomplikowana. Otóż nasz sąsiad -alkoholik i narkoman tłukł swoją żonę i dzieci, ale wynieśli się. Został więc sam z psem, którego również bił i zostawiał na klatce nieraz na 3 dni, a sam znikał. Psa dokarmiali w tym czasie sąsiedzi.
Kiedy z TŻ wprowadziliśmy się tutaj, zastaliśmy psa na klatce. Mój TŻ dowiedział się, że pies często jest zostawiany na 3 dni, więc zadzwonił na straż miejską, która zabrała psa do schroniska (uff).
Sąsiad widocznie dowiedział się o tym, kto doniósł, bo dzisiaj był wobec TŻ agresywny. Spotkali się na klatce schodowej i narkoman próbował z nim "porozmawiać".
- Cho tu! Musimy pogadać k...!NO IDZIESZ CZY NIE?
TŻ olał typa i wszedł do mieszkania, mając już na ręce kastet (niebezpieczna dzielnica, ja sama nie ruszam się z domu bez gazu). Na szczęście ćpun poszedł sobie.

Teraz siedzimy i zastanawiamy się co robić. Pewnie prędzej czy później TŻ będzie musiał się z nim bić (sąsiad go nie pokona bo jest chudszy i nie chodzi z kastetem, ale wolelibyśmy tego uniknąć).
Co byście zrobiły?
Może wytrzeźwieje i przejdą mu durne pomysły. Z drugiej strony jest szansa, że będzie ciągle nas napastował.
Jeżeli Twój Tż uderzy kastetem patyczka (najczęściej narkomani nimi są) to więcej niż prawdopodobne jest, że skończy się to na płaceniu renty albo sprawie o pobicie ze skutkiem śmiertelnym. Wątpię, że sąsiad będzie się z nim bił, prędzej menele zrobią wam kipisz w mieszkaniu.
Najlepiej sprawę olać bo nie wygracie, moim zdaniem typ jest dobrze ustawiony skoro tak wygodnie żyje (od mojego sąsiada policja kupowała) ;-) Na drugi raz pamiętajcie, że zgłoszenia na straż miejską robi się anonimowo i po cichu w domu. Niech się Tż wyprze i już. Nawet jak mu odda to z kolegami sąsiada nie ma szans raczej.
MalarskiSen jest offline Zgłoś do moderatora