Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Lipcowe Mamusie 2016 :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-12-23, 12:08   #2571
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcowe Mamusie 2016 :)

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość
Ja też nie zliczam wydatków na ciążę (ani na dziecko). Niestety, ale uważam, że w takich sprawach czasem nie warto oszczędzać.

Nie warto oszczędzać na zdrowiu. Każde pieniądze bym wydała, żeby było dobrze, ale jestem też świadoma, że nie każdy prywatny gabinet oferuje wyższy poziom usługi. Może inaczej jest w małej mieścinie, ale w dużym mieście można znależć solidnego lekarza. Nie każde wydane 150zł=wartościowa wizyta. Wiec staram się to wypośrodkować. Tam gdzie trzeba, wydam każde pieniądzę, nawet na test NIFTY jeśli będzie potrzeba.

Poprzednio chodziłam prywatnie, przez moment do dwóch lekarzy, do tego prywatne usg 3d co średnio 3 tygodnie (w drugiej części mojej ciąży). Tego wymagała moja ciąża. Myślę, że gdybym zdała się na państwową opiekę, to nie miałabym teraz żadnej córki.
Teraz też nie leczę się państwowo. Szczerze, nawet nie wiem ile się czeka na wizytę teraz u mnie w mieście (poprzednio na nfz zaproponowano mi termin "na za dwa miesiące". no to sorry......).
Faktycznie, gdybym miała czekać na NFZ tyle czasu, to nie ma innej opcji jak prywatna wizyta. Doskonale rozumiem ciążę wysokiego ryzyka - konsultacje z kilkoma lekarzami konieczne. Oby jak najmniej takich sytuacji!