Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dieta wegańska wysokowęglowodanowa 80:10:10
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-12-26, 14:59   #7
Melonade
Zadomowienie

Dot.: Dieta wegańska wysokowęglowodanowa 80:10:10

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Ja jeszcze tak tego nie przeliczalam jeszcze, zyc z kaltulatorem w reku tez nie zamierzam. Ale bede sie starac, zeby gdzies tak to wypadalo.

Teraz jeszcze sobie pofolgowalam robiac 'sernik'z orzechow nerkowca (za duzo juz zapewne tluszczu jak na te standardy, bo jeszcze tam jest olej kokosowy i inne tluszczowe elementy) jedzac jakies czekolady slodzone stewia. Ale musialam poprobowac tego i owego, zeby potem tak nie kusilo.

Na pewno mam duze wieksze szanse wprowadzenia na stale wysokoweglodowanej niz niskoweglowodanowo-bialkowej

Melonade: ile sie juz tak odzywiasz? Jak sie po tym czujesz?
Wegańsko ponad rok. Ale było dosyć śmieciowo i niemądrze. Mimo że dosyć wysokowęglowodanowo to jednak często mi się zdarzały mocno przetworzone rzeczy. Zabijało mnie jedzenie poza domem.
Mimo to i mimo kompletnego braku ruchu udało mi się schudnąć ok. 5kg. Przy moich gabarytach i w takim czasie to niby nic , ale to się stało zupełnie przez przypadek, więc się cieszę. Gdybym jadła tak jak wcześniej - wysokobiałkowo, praktycznie samo mięso i twarożki, to na pewno znowu bym przynajmniej 5kg przytyła, jak to miało miejsce przez ostatnich kilka lat.
Także teraz planuję się przypilnować i stosować nieprzetworzoną wysokowęglowodanową i niskotłuszczową dietę i myślę, że efekty będą znacznie lepsze.
A co do tego jak się czuję - byłam wielką miłośniczką mięsa i sera, a teraz Ci powiem, że nigdy w życiu nie zamierzam swojej diety zmieniać na nie-roślinną, więc to chyba mówi samo za siebie.

Melonade jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując