Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Usuwanie pieprzyków
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-12-28, 10:34   #2
Atopowa_M
Przyczajenie

Dot.: Usuwanie pieprzyków

Cytat:
Napisane przez InvincibleK Pokaż wiadomość
Witajcie.

Byłam dziś u dermatologa, bo martwiłam się o swoje pieprzyki i generalnie byłam zainteresowana usunięciem przynajmniej jednego, najbardziej przeszkadzającego. Pani dermatolog powiedziała, że to niegroźne pieprzyki i usunąć mogę je jedynie prywatnie. Umówiłam się na zabieg laserowy, ale teraz mam obawy.. Czytałam że "kolorowe" pieprzyki nie mogą być usuwane laserem, bo kolor pozostaje, to prawda, robił ktoś z Was tak? Mój jest brązowy z czarnym domieszkiem, w razie czego wstawię zdjęcie. Ta Pani jest znana z chęci zarobienia jak najwięcej, dlatego trochę się obawiam że to celowe zachowanie, wiecie. Usunie mi pieprzyk, zostanie ślad i wrócę żeby zbieg powtórzyć. Sama już nie wiem.. A innego dermatologa w okolicy nie mam.

To ciekawe, że pani dermatolog uznała, że to niegroźne pieprzyki.. One przeszkadzają bo są duże i wystające czy po prostu przeszkadzają Ci wizualnie? Bo jeśli pieprzyk jest wystający to jest on narażony na uszkodzenia. Zresztą takie pieprzyki nie są niegroźne i warto jest je usunąć. Ja miałam taki pieprzyk wycinany na NFZ. Z tym, że był on wycinany, a nie usuwany laserowo przez co została mi nieładna blizna.
Na prawdę nie ma w okolicy innego dermatologa, z którym mogłabys to skonsultować?