Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ciąża mimo tabletek anty? - wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-27, 15:42   #162
kiciaKk
Raczkowanie

Dot.: ciąża mimo tabletek anty? - wątek zbiorczy

jaga_2001 jesli moge zapytac jestes na medycynie na lekarskim czy na wydziale nauk o zdrowiu?? I ktory rok bo hmmm ja tez studiuje medycyne i twoje informacje sa calkowicie sprzeczne z tym o czym ja sie ucze. Na lekarskim ginekologia jest na pozniejszych latach i o tym jest naprawde skapo dopiero przy wyborze specjalizacji jesli zdecydujesz sie na ginekologie to masz 4 lata ogromu wiadomosci. Ja majac zajecia z lekarzami z Polnej w Poznaniu czyli najlepsi specjalisci mowili nam cos innego na temat tabletek... moze ta Twoja pani doktor jest innej daty i mowi o starych srodkach anty a nie nowych!! 100 razy mniejsza dawka hormnow - mniejsza ingerencja w organizm. Poza tym te hormony ktore sa w najnowszych tabletkach sa bardzo zblizone do naturalnych no i po to robimy oznaczenie hormonow w badaniu krwii zeby zobaczyc jaki jest ich poziom i dobrac dawke... Aha i czy ktos bierze tabletki rok czy 5 to mala roznica.... Dopiero takie wieksze konsekwencje mozemy zobaczyc po np. 10 latacg brania i wiecej... To sa slowa prof. uznanego za jednego z najlepszych w kraju i nie ma na szczescie tytulu tylko lek. med. Wejz pod uwage piszac ze hormony maja wielka ingerencje na nasz organizm ze tetracykliny i ine antybiotyki maja taka sama heh... aha i srodki antykoncepcyjne to sa srodki hormonalne a ty napisalas ze ciaza mnoga wystepuje bardziej przy srodkach hormonalnych niz tabletkach anty. I rzeczywiscie badania dowodza ze czesciej mozna zajsc w ciaze blizniacza niz normalnie choc tez prawda ze czynniki genetyczne na to wplywaja. Nie podwazam Twoich wiadomosci ale sa sprzeczne z moimi i czasem zarzekanie sie ze powiedziala to pani doktor wcale nie musi oznaczac ze to prawda pozdrawiam i przepraszam za takie wywody
kiciaKk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując