Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - NIE chcę tej ciąży
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-30, 12:45   #162
201606291621
Konto usunięte

Dot.: NIE chcę tej ciąży

Cytat:
Napisane przez solll01 Pokaż wiadomość
Nie gdybam, doczytaj wątek. Autorka chce mieć dzieci.

A tak poza tematem - ja np. wcale nie wiem, czy chcę mieć dzieci. Natomiast jeżeli zaszłabym w ciążę, to bym wzięła za to odpowiedzialność, bo z powietrza ta ciąża się nie bierze. Natomiast autorka wyraźnie napisała, że planowali dzieci, więc już zupełnie nie rozumiem tej decyzji, jaką podjęła. Bo jej to teraz nie na rękę. Świat tak nie działa, a przynajmniej nie powinien.

Wysłane z tapatalk

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Współczuję choroby. Chyba że to taki dowcip, to współczuję poczucia humoru.

'Zawsze można' - no nie na tym polega dojrzałość. Dorosłe życie nie polega na tym, że można robić zawsze to, co się chce, ale na tym, że bierze się odpowiedzialność za swoje czyny i podjęte wcześniej decyzje.

Wysłane z tapatalk
Dorosłość polega na podejmowaniu dojrzałych decyzji, mierzeniu sił na zamiary. Też chcę mieć kiedyś dziecko, ale wiem, że jakbym wpadła to na chwilę obecną nie dam rady. Finansowo, ani psychicznie. Nie mówiąc już o tym, że ja sama ze sobą mam ogromne problemy, więc jestem pewna, że przeniosłabym je na dziecko. Wolę usunąć niż zmarnować życie trójce ludzi - sobie, partnerowi i dziecku. Ot, tyle. A wy dalej możecie się pieklić, ze dziewczyny "nie biorą odpowiedzialności za swoje czyny".
201606291621 jest offline Zgłoś do moderatora