2007-09-27, 21:10
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..
Cytat:
Napisane przez Baudolina
2. czy mozna uzywac slodzika? tzn w wielu przepisach SB on wystepuje, ale chcialabym wiedziec czy on byl oryginalnie dozwolony przez tworce diety, czy tak sobie dziewczyny wymyslily? bo niby to nie cukier, no ale cos innego w sobie ma i czy to nie zniweczy celu diety
3. Znalazlam czekolade gorzka bez dodatku cukru 70% masy kakaowej (ta z serii lekka)- czy ona sie nadaje, moge np. dziennie 2 kostki?
4. Dozwolony jest serek homogenizowany naturalny?
|
ad 2. mozesz ale ma być bez maltodekstryny, słodziki w proszku nie nadają sie do potraw goracych, np dp galaretek
ad3. mozesz nawet 3 kostki byle by nie cąłą czekolade i najlepiej ajk dodajesz do potraw a nie wcinasz sam na sam bo moze liczenie kostek nie wyjsc 
ad4. tak jezeli napewno nie zawiera żadnych substancji słodzących, a z tym różnie bywa..., polecam posiąść nawyk atrzenia na etykiete ze składem...
a u mnie...hmmm znudziło mi sie ciągłe rzeszenie na tej diecie... postanowiłam ze robie ostatnie podejscie do niej od jutra... nie uda sie przechodze na inną... może jeszcze ajkies sa fajne :P cóz zobaczymy,wszystkim plazowiczką zycze dużo słoneczka i miłego opalania
|