Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Szampan dla dzieci
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-01-01, 22:30   #131
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Szampan dla dzieci

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Właśnie.
Przez telefon rozumie i przyjmuje do wiadomości, a potem aranżuje taką sytuację z dzieckiem, że każde wyjście jest złe.
Ja bym dostała szału.
Też dostałam, ale w środku

Cytat:
Ja jeszcze oprócz zwracania się do dziecka nie toleruję jak teściowie, (niestety / na szczęście, w moim otoczeniu tylko oni się tak zachowują), brzydko się do siebie zwracają, w sensie teść tyra teściową. Teksty: "cicho bądź, bredzisz" i inne takie. Teściowa potrafi powiedzieć np. "te downy".
Po prostu szlag mnie trafia na taki prymitywizm.
Igi ma 19 miesięcy i póki co, nic nie mówię, ale chyba od następnego spotkania po każdym takim wyskoku zacznę mu mówić głośno coś w stylu: "nie słuchaj kochanie, babcia / dziadek mówi bardzo brzydko, do nikogo nie można mówić w ten sposób".
Innego pomysłu mi brakuje. Nie zrozumieją jak im się zwróci uwagę.
Jak syn usłyszy coś, co nie mieści się w naszym kanonie zachowań, to po prostu tłumaczę, że tak jest źle, nawet nie personalnie, nie mówię, nie słuchaj, tylko, że my tak nie mówimy itp. To wszystko trafia tam, gdzie trzeba

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Nie bardzo rozumiem o co chodzi z ttm zasypianiem i wstawaniem w nocy. Jak syn zostawal u nich to mówiłaś im jak go mają usypiac i że muszą wstawać w nocy żeby sprawdzać czy mu nie zimno?
Nie, nie mówiłam, wiedzą o synu te rzeczy i sami z siebie je robili, bo to ogólnie fajni ludzie są, tak jak to ładnie niżej Perse napisała - tacy RB Jeśli jeszcze nie zrozumiałaś lub nie doczytałaś - nie daję im wskazówek, jak mają zajmować się naszym synem, nie daję listy rzeczy do jedzenia, biorę na klatę (choć mi ciężko ), że dają mu zbyt dużo słodyczy, wątek dotyczy szampana dla dzieci - nie jakiegoś napoju gazowanego, tylko napoju gazowanego będącego substytutem alkoholu dla dzieci na sylwestrowo-noworoczną noc. I mnie się to kupienie tego szampana nie podobało.

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;5397038 2]A wywnioskowalas to z faktu wstania w nocy i sprawdzeniu czy dziecku jest cieplo. Blagam nie rob g/burzy z niczego [/QUOTE]

Ciężko się nie zgodzić

Cytat:
A poza tym Miramej nigdzie nie napisała, że kazała teściom sprawdzać czy synowi nie jest zimno, napisała to, żeby podkreślić, że bardzo o niego dbają oprócz tych innych słodyczowych nieporozumień.
Właśnie o to mi chodziło

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując