Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Smutna sprawa
Wątek: Smutna sprawa
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-02, 09:45   #58
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Dot.: Smutna sprawa

Cytat:
Napisane przez gomna122 Pokaż wiadomość
To był pierwszy raz, gdy zrobiła cos tak głupiego. Nie wiem czemu to zrobiła, ale na pewno teraz tego bardzo żałuje. Dlatego pisałam, że nie powinna trafić do więzienia, bo nie chciała nikomu zrobić krzywdy ani też wcześniej nie miała problemów z prawem. Wiele osób robi podobne rzeczy i nie ponoszą konsekwencji.
No ale jak nie chciała nikomu zrobić krzywdy? Przecież po alkoholu reakcje i refleks są spowolnione i każdy wie o tym, że jadąc po pijaku mozna komuś zrobić krzywdę.Wątpię, by Twoja koleżanka była jedyną osobą, która o tym nie wie. Trąbią o tym bez przerwy w TV, w internecie, na plakatach, w szkołach.

Argument, że wiele osób robi podobnie i nie ponoszą konsekwencji nie jest żadnym argumentem a probą zbagatelizowania przestępstwa, które popełniła koleżanka. Ku Twojej wiadomości: ze statystyk wynika, że jednak liczba pijanych kierowców maleje bo jednak ludzie mają coraz większą świadomość oraz właśnie dlatego, że za to grozi wysoka kara, jak za przestępstwo (bo to jest przestępstwo). Przykro mi, ale w przypadku Twojej koleżanki nie ma usprawiedliwienia. Odpowie za to, co zrobila zgodnie z obowiązującym prawem. Rozumiem, że teraz jest jej żal, leje krokodylowe łzy ale kara być musi. Jeśli ma dobrą opinię i do tej pory nie była karana, zapewne dostanie dolną granicę przewidzianej kodeksem kary. Jednak pamiętaj, że nic nie zrekompensuje traumy, jaką zafundowała swoim ofiarom.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując