Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - kosmetyki Clinique - wasze opinie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-09-28, 11:10   #77
maja55
Zakorzenienie

Dot.: kosmetyki Clinique - wasze opinie

Lubię kosmetyki Clinique, zarówno pielęgnacyjne, jak i kolorówkę.

Mam sentyment do 3 kroków, ponieważ były to moje pierwsze kosmetyki, które kupowała mi mama.
Teraz czasami wracam do nich, zwłaszcza do lotiony nr2.

*Clinique, 3-step Skin Care System, Clarifying Lotion 2 (tonik do cery suchej i normalnej) - jeden z moich ulubionych toników(a jestem bardzo wybredna, ponieważ większość klei się, czego nie znoszę), doskonale oczyszcza, lekko złuszcza, mocno wygładza i lekko napina naskórek. Pomimo zawartości alkoholu(który czuć na kilometr) nie wysusza mi skóry.
*Clinique, 3-step Skin Care System, Dramatically Different Moisturizing Gel/Lotion - lekki nawilżacz, w sam raz dla bezproblemowej nastoletniej skóry, która nie potrzebuje wtedy jeszcze silnego odżywiania itp - byłam z niego bardzo zadowolona
*Clinique, 3-step Skin Care System, Facial Soap with Dish - Extra Mild (Mydło do cery wrażliwej i suchej) - mam do niego neutralne podejście. Zużyłam ponieważ był w zestawie 3 step, jednak nie przepadam za taka formą oczyszczania - wolę żel lub piankę(a ostatnio płyny micelarne).
*Clinique, Anti Blemish Solutions, Daytime shield - dobry kosmetyk, który u mnie spełniał zadanie bazy pod makijaż - mocno watował skórę i trzymał podkład na miejscu Nie miewam wyprysków wiec działania tarczy obronnej nie oceniam, ale trzymał w ryzach zaskórniki, nie dopuszczał do powstawiania nowych. Ostatnio mam wrażliwszą i bardziej suchą cerę wiec póki co do niego nie wrócę. Polecam do tłustej cery.
*Clinique, All About Eyes Rich - cudowny krem pod oczy Ma wspaniałą konsystencję(nie lubię żelowych specyfików pod oczy). Zużyłam kilka próbek, teraz podkradam mamie, ponieważ ma pełnowymiarowe opakowanie.

*Clinique, Deep Cleansing Emergency Mask mam ochotę na tę maseczkę

Wracając do zawartości kwasu salicylowego z lotionie 2, 1, oraz mild - sprawdziłam na mojej buteleczce nr2 i tam niestety nie ma kwasu salicylowego.
Pamiętam wypowiedź Smoka, która pisała o tym, ze tylko Mild zawiera kwas.
Z kolei jedna z wizażanek pisała, że Mild daje uczucie lepkości.
Nadzieja w nowym toniku SOS, może tam dodali kwas?

Edytowane przez maja55
Czas edycji: 2007-09-28 o 11:31
maja55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując