Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Recenzja Philips Lumea sc2004
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-01-04, 21:50   #1
bagissa
Przyczajenie

Thumbs up

Recenzja Philips Lumea sc2004

Hejka wszystkim
Chciałabym się z Wami podzielić moimi spostrzeżeniami po roku użytkowania lasera Lumea. Na wstępie napiszę, że nie sprzedam ani nie oddam tego cudownego urządzenia nikomu i będę szczerze zachęcać do zakupu

Zabiegi wykonuję na:
pachy(moc 5/5)zabieg trwa ok.1min obie,
bikini i okolice(moc 4/5)zabieg trwa ok.5min.
łydki(moc5/5)zabieg trwa ok.7-8min.
Włosy bardzo ciemne i grube. Skóra jasna i bardzo wrażliwa.

Opiszę moje zmagania z włoskami na bikini, gdzie włosy rozpanoszyły się aż do ud
Początkowo byłam trochę zniechęcona efektami po użyciu Lumei, ale już po 3 zabiegach w odstępach 2 tygodniowych, zauważyłam "łyse placki"
Co zabieg efekt był bardziej widoczny, problem wrastających włosków po 2 miesiącach całkiem znikł
Przez okres wakacyjny często zapominałam o powtarzaniu zabiegów i efekty niestety nie postępowaly. Gdzieś 2 miesiące temu wpadłam na pomysł, że będę co tydzień golić włoski i wykonywać zabieg.
Należy pamiętać, że skóra musi przeschnąć po kąpieli (nie należy nakładać kremów, czy innych podobnych w okolice działania laserem), co 2-3 min wyłączyć laser i po zdjęciu nasadki wyczyścić ściereczką szkiełko jak i lustra na nasadce - często są w tym miejscu kropeczki, przez które światlo lasera nie dociera tam gdzie powinno, przez co laser może gorzej działać. Ustawiałam moc w zależności od długości działania urządzenia, czyli na początku kiedy laser był jeszcze zimny moc ustawiałam na 5/5, z czasem (bywało różnie) zmniejszałam na 4/5. Laser po ok.5min ciągłego działania potrafił bardzo się nagrzać (to jest norma) więc wystarczylo 5-7min aby wystygł i można było działać dalej. Dziś mija kolejny tydzień i powinnam zrobić zabieg..hmm depilację, ale nie mam co depilować
Jestem w szoku! Rok temu nie uwierzyłabym, że to jest możliwe. Zawsze włoski w okolicach bikini były dla mnie utrapieniem, a teraz już ich nie ma. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego,że gdy nie będę robić zabiegów przypominających efekt zaniknie, ale ja już jestem przeszczęśliwa. Polecam bardzo dziewczyny, jeśli któraś z Was zastanawia się nad zakupem Lumei - to z czystym sumieniem mogę polecić
Z doświadczenia napiszę, że początkowo należałoby używać lasera co 2 tygodnie (ewentualnie co tydzień jeśli uda się po goleniu zachować skórę bez kropek - czyli wrastających wlosków, ktore to miejsca bardzo bolą kiedy potraktujemy je laserem). Myślę, że po 2-2,5miesiącach przejść na cotygodniowe zabiegi i zobaczycie powalające efekty i to wszystko w zaciszu domowym
Nie wyobrażałam sobie, żeby ktoś obcy wykonywał mi zabiegi, więc moja duma jak i psychika w trakcie eksperymentu nie ucierpiały
To tyle ile chciałam do Was napisać
Jeśli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem
Siemka!
bagissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując