2016-01-05, 15:34
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Serum do twarzy- wątek zbiorczy
Cytat:
Napisane przez Kaataarzynaa1
Blotowlosa i susabee- opowiedzcie o swoich doświadczeniach 
Blotowlosa jak widzę stawiasz na naturalne kosmetyki?
Susabee jak z tym u Ciebie? Tolerujesz oleje w serach?
|
Dwa razy tak- skład musi być naturalny (teraz jest duży wybór, więc wybieram naturę i nie uważam, żeby działała jakoś gorzej, a przynajmniej nie zawiera agresywnych substancji, które potrafią nieźle podrażnić wrażliwą, naczynkową skórę); moja cera nie ma raczej skłonności do zapychania, więc dobrze toleruje oleje (w serach i te solo), ale serów czysto olejowych, tłustych nie lubię- mam mieszanki olejów (niektórzy chyba nazywają je właśnie serami olejowymi) i dodaję je czasem do kremów na noc.
Zmieniam rodzaje w zależności od pory roku i stanu cery. Aktualnie mam otwarte serum do cery dojrzałej Miessence i rozświetlające Lift'Argan, ale wolałam Combleur des Rides z tej firmy, bo też rozświetlało ładnie, a cera przetłuszczała się wolniej. Mam też The Firm Jeffrey James Botanicals (lekkie) i olejowe z wit. C Eco.- ostatnie 3-4 z TK Maxx 
Aha, jeszcze Bielenda z kwasami jest w użyciu i wodne z wit. C Ava oraz hialuronowo- różane Calaya Mam też Alterrę z granatem, a jakże, i bardzo lubię.
W kolejce czekają z argireliną z iherba i śluzem ślimaka z ecco-verde oraz ostatnio upolowane w TK Maxx Zatiki (lekkie, na lato) 
Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010
Czas edycji: 2016-01-18 o 17:20
|
|
|