Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Aparaty ortodontyczne cz. XVI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-01-06, 19:24   #164
dolceana
Raczkowanie

Dot.: Aparat na zęby - usuwać zęby na koniec?

Cytat:
Napisane przez Frutti Pokaż wiadomość
Chodzi mi o to, że jeden ząb nie będzie miał pod sobą oparcia i ten ząb w przyszłości szybciej Ci wyleci
https://www.facebook.com/AmbasadaUsm...type=2&theater
Tu filmik, proszę. Nie chodzi tu tylko o zęby "w środku", ale o te skrajne również. Dlatego przed jakąkolwiek ekstrakcją (kiedy istnieje inne wyjście) zastanówcie się stopięćdziesiąttysięcy razy
Poza tym nie zawsze da się idealnie domknąć taką szparę po ubytku, mało który profesjonalny ortodonta na to idzie.

Może coś w tym jest. W moim przypadku wyjścia nie było więc zaufałam swojej ortodontce.

A teraz coś z innej beczki. Wiecie, że ostatnio się dowiedziałam, że mojej znajomej ortodontycznie leczy stomatolog bez specjalizacji?! W sensie, że ten dentysta po studiach nie robił 4 letniej specjalizacji w zakresie ortodoncji tylko prostuje zęby po zrobieniu kilku kursów! Masakra... Ja na PTO sprawdziłam i moja orto jest wpisana jako specjalista. Ale nie wiem czy każdy ortodonta się tam rejestruje obowiązkowo czy tylko wtedy kiedy chce... Masakra. Człowiek myśli, że trafia do ortodonty i nagle się okazuje, że tak naprawdę to on nie ma specjalizacji. Pytałam o to orto i okazuje się, że wiele takich spraw trafia do sądu z powództwa pacjentów...
dolceana jest offline Zgłoś do moderatora