2016-01-07, 12:03
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: opinie postronnych osób
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;54040425]To znaczy że nie widzisz różnicy między zachowaniem faceta, który marudzi, że mu nie smakuje obiad czy sposób zmywania a między zachowaniem faceta, który zwraca dziewczynie uwagę, że ona ewidentnie niefajnie postępuje ? ? ?
Jeśli mój facet zwracalby się niekulturalnie do swojej matki, to byłabym pierwszą osobą, która by mu zwróciła uwagę. Tak samo facet słusznie zwrócił uwagę autorce, że pożyczył jej kasę na coś konkretnego, a ona wydaje na głupoty, gdy wciąż ma dług... nie porównuj tego do zachowań Twojego byłego, który po prostu krytykował wszelkie Twoje przejawy starań.[/QUOTE]
Chodziło mi raczej o uwagi na temat jej gadania i tego, że ona go irytuje swoimi zachowaniami. Facet ma rację w pewnych kwestiach, co napisałam na początku, ale to też nie oznacza, że należy mu wybaczać inne rzeczy, np. zwrot "zamknij się". Może faktycznie trochę poleciałam z tym porównaniem ale to już autorka musi zdecydować, czy facet w większości spraw ma jednak rację (tak jak ma rację z jej zachowaniem wobec matki czy telefonem), czy może ogólnie jest czepliwy.
|
|
|