Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Niczego się nie uczę na stażu. Co robić?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-01-07, 14:40   #2
201703060948
Konto usunięte

Dot.: Niczego się nie uczę na stażu. Co robić?

To niestety bardzo często się zdarza, nie tylko na stażach. Możesz próbować rozmawiać, co jak rozumiem, już robiłaś. Możesz próbować naciskać i się przypominać, albo poprosić o konkretne info jakie są Twoje zadania. Sama wychodzić z inicjatywą, że coś zrobić... Tyle, że to nie zawsze możliwe i jak szefowi się nie chce to i tak nic robiła nie będziesz.

Ewentualnie liczyć na to, że staż będzie ładnie wyglądał w CV, że liczy się papier, a wiedza, którą zdobędziesz, ma mniejsze znaczenie.

[EDIT]

Swoją drogą to pokazuje dlaczego ta fetyszyzacja doświadczenia zawodowego przez pracodawców jest idiotyczna. Sama ukończyłam sporo praktyk/ stażów i głównie dzięki nim dostałam obecną pracę. Natomiast jak myślę o swojej obecnej pracy to nie korzystam w niej z niczego, czego nauczyłam się na stażach i - szczerze - nie nauczyłam się jakoś super dużo. Natomiast podczas doktoratu nauczyłam się niewyobrażalnie dużo - dzięki niemu jestem w stanie szybko się uczyć, analizować informacje, priorytyzować, pomijając nawet wiedzę przedmiotową. A doktorat na rynku pracy to raczej minus niż plus

Edytowane przez 201703060948
Czas edycji: 2016-01-07 o 14:57
201703060948 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując