Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pogrzeb, żałoba i ślub?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-01-07, 20:24   #11
Anemone
Mother of Cat

Dot.: Pogrzeb, żałoba i ślub?

Cytat:
Napisane przez agatha_82 Pokaż wiadomość
Problem polega na tym, że ja w tym roku kończę 34 lata mój TŻ 36. Chcemy mieć dziecko i jest to ostatni moment na takie decyzje. Nie mam czasu na odkładanie tego o kolejny rok. Ślubu też dzielić nie będę na cywilny i kościelny, chcemy konkordatowy. Wesele finansujemy w całości sami i nic nam do niego nikt nie dokłada. Mój TŻ był za granicą i odłożyliśmy na nie pieniądze. Poza tym nie zamierzamy robić nie wiadomo czego, na zasadzie zastaw się a postaw się. Zwykłe wesele dla najbliższych znajomych i rodziny, co niestety się uzbiera koło 100 osób.
Ja bym na Twoim miejscu robiła to wesele. Pomyśl sobie, czy siostra chciałaby, żebyś przez nią nie zdążyła mieć dzieci? To jest delikatna kwestia, nie wszystkim się udaje od razu i czasem może być po prostu za późno.
Bardzo mi przykro z powodu siostry, ale wierzę, że chciałaby, żebyś coś z życia miała, a nie tylko płakała po niej

Kwestia pieniędzy tym bardziej przemawia za zorganizowaniem tego w tym roku

Cytat:
Napisane przez cleopadra Pokaż wiadomość
Ja bym zrobila wesele w pazdzierniku,wrzesien bedzie kojazyc sie z tym tragicznym wydarzeniem
I to jest bardzo dobry pomysł
Poza tym do października jest jeszcze bardzo dużo czasu i może wszyscy się z tą myślą oswoją
zaręczyliśmy się 15 listopada 2015
ślub 30 grudnia 2017
Anemone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując