Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz. IX
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-01-07, 22:30   #4203
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;54048101]Dziewczyny wybaczcie, ale omi ęłam kilka stron, które spisałyście w ciągu dni.
Moja mała przyszła na świat jakoś koło 19.30 , duża dzidzia bo waży 3.750, na całe szczęście dostała 10 pkt. Jedynie co to tymczasowo ma lekkie odkształcenie na główce, bo zle wystawiła się w kanał.
A sam poród.. Pisałam Wam wcześniej że koło 9 przyjechała, o 11 mnie przyjeli i kolo 12 podpieli mnie pod oxy. Początkowo rozwarcie było 0.5cm więc założyli balonik. Każde badanie szyjki było strasznie bolesne, okazało się że za pierwszym razem doszło do rozwarcia 2.5 - 3cm. Skurcze wtedy byly już dość konkretne. Po kilku godzinach kolejne badanie, poprawili mi balonik i rozwarcie 4 cm. Skurcze były bardzo bolesne, tż siedział ze łzami w oczach, bo nie wiedział co ma robić.. W między czasie poprosiłam o gaz, ale nie pomógł mi za bardzo. Skurcze były co 2 - 3 minuty, a rozwarcie nadal 4 cm. Kolejne badanie i wyciągnięcie balonika + przebicie pęcherza płodowego. Wody okazały się dojrzałe, jednak nadal były w porządku. Zwijałam się z bólu i w końcu na 5 cm dostałam zzo, a wtedy skurcze ustały, akcja stanęła i rozwarcie zmniejszyło się do 2 cm.. Wody brudne i decyzja o cesarce.. Cholernie się bałam, chyba jak nigdy wcześniej. Ale cieszę się, że już jest po wszystkim
Proszę, niech któraś mama po cesarce napisze mi jak to później wygląda, kiedy zejdzie znieczulenie, czy to boli bardzo? I kiedy w ogóle to znieczulenie zejdzie? Jak potem ze wstawaniem itp?

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
gratulacje
ale się namęczyłaś biedna i jeszcze cc na koniec
No ale najważniejsze ze córcia jest z Tobą

Ja też korzystałam z aplikacji "Pora na bobasa" jak miałam skurcze, polecam

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora