Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.33
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-01-13, 15:05   #987
eibhlin87
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.33

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Co można zrobić z fatalnym przewoźnikiem? Jest tylko jeden w moim mieście. Autobusy często spóźniają się (i to wcale nie 2-3 min, tylko po 10-15) nawet wcześnie rano (teoretycznie powinien być o 6:17, autobus przyjeżdża o 6:23-25, a czasem 6:15 ). Czasem się nie zatrzymują. Ostatnio musiałam jechać na praktyki, autobus do tej miejscowości jeździ co godzinę. Mimo dużej ilości ludzi na przystanku autobus się nie zatrzymał (był duży i widać było, że kilka osób tylko jechało w środku) i pojechał dalej. Ja na praktyki nie dotarłam i nie wiadomo kiedy będę mogła odrobić (w ośrodku wychowawczym).
Oprócz tego zbierają mnóstwo ludzi jak wracają z Dużego Miasta do Małego Miasta. Ludzie prawie leżą na kierowcy, ściśnięci jak sardynki w puszce a kierowca ciągle zabiera nowych. Przecież to jest duże zagrożenie - po 1 autobus jest przeciążony a po 2 jak stoją przy przedniej szybie to kierowca nie widzi lusterka ani nic. Na telefon komórkowy - firmowy dodzwoniłam się za 38 razem (!) po czym pani kazała mi dzwonić na domowy. Domowego nikt nie odbiera od poniedziałku rano.
Co zrobić?
Jeśli autobus jest przepełniony możesz zgłosić to na policję (ale przy interwencji cześć pasażerów będzie musiało opuścić pojazd ). Na spóźnianie się, poza skargą, chyba niewiele można zrobić?