2016-01-13, 18:01
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.3
Cytat:
Napisane przez kamilamimila
O,cholera,no,to pięknie...,bo ja go uzywam,skoro Dr kazal.A sama odstawiłaś czy ktoś Ci poradzil?Ja mam i zespól antyfosfolipidowy i mutacje ale homocysteina wyszla mi dobrze,tylko kwas foliowy zle,Dr kazal brac,jutro jadę na badania prolaktyny,zastanawiam sie czy od razu nie powtórzyć kwasu foliowego i homocysteiny,choć Dr nie kazal,myslicie,ze to ma sens?
Mi właściwie kwas foliowy wyszedl o duzo ponad normę,na czerwono,a Dr powiedział,zr jest go Malo,tzn,ze nie przyswaja się i mam brac,nic z tego nie rozumiem.
|
Sama odstawiłam, bo homocysteinę mam w normie i wszystkie badania odnośnie zespołu antyfosf też. Poza tym jestem niskocisnieniowcem i acard mi nie służył. Źle się po nim czułam.
W przypadku problemów z krwią (jak u Ciebie zespól antyf) chyba bym nie ostawiała.
Mając mutacje MTHFR często nie przyswajamy zwyklej formy kwasu foliowego. Organizm nie umie sobie jej przekształcić i spożytkować (dlatego ten nadmiar). Niektórzy lekarze twierdzą żeby brać duże ilości zwykłego kwasu foliowego a niektórzy, żeby brać jedynie formy metylowane (można kupić np. na iHerb) i tą wersję kwasu jesteśmy w stanie przyswoić.
Listopad 2016 Syn <3
Wrzesień 2018 Syn <3
15.08.2019 Aniołek
|
|
|