Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-01-14, 23:37   #2632
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII

Cytat:
Napisane przez Edkaaaa Pokaż wiadomość
Nie będę oryginalna mówiąc, że wracam tu co jakiś czas poczytać forum, które pomogło mi ujarzmić moje włosy <3 Ostatnio dzięki Wam odkryłam Boots Curl Creme, który jest dla moich włosów IDEALNY. Już zaopatrzyłam się w kolejne 2 słoiki, tak na zapas :P

Odzywam się żeby zapytać Was o opinię. Rozczesuję włosy, tak jak większośc, grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami, podczas kąpieli i z odżywką na włosach. Wszystko super, tylko mam wrażenie, że to maltretuje moje włosy. Są tak skołtunione, że część wyrywam :/ Jest ich dużo, są długie i baardzo się plączą, dlatego o palcach zamiast grzebienia nie ma mowy. Zobiłby mi się kołtun nie do pokonania. Może ktoś miał podobną historię? Zastanawiam się czy są jakieś specyfiki, które pomagają przy takim plątaniu? Myślę też nad TT...
Hm.... mnie na platanie pomógł sposób zaczytany u Myszki - jak spłukne szampon to cały czas z głową w dół nakładam odzywkę ds i przeczesuję od razu włosy. Czeszę tylko palcami, nie mam żadnej szczotki ani grzebienia. Dopiero jak rozczeszę dobrze włosy odchylam się. Wypadają i sie plączą, ale nie tak jak kiedyś, Przed myciem na sucho tez delikatnie, dosłownie 2-3 razy, przeczesuję palcami

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora