2007-09-29, 22:31
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
mi sie wydaje, ze to co napisala moria44 jest sensowne. na jakiejs stronie adopcyjnej widzialam liste dzieci ze zdjeciami + krotka informacja (bodajze wiek i czy dziecko jest sierota, ew. jak zgineli rodzice). ludzie zglaszajac sie wybierali je sobie. nie mowie, ze zdjecia musza byc ogolno dostepne, ale ktos moglby byc w ich posiadaniu i pisac Siostrze, ze to i to dziecko znalazlo juz swoich adopcyjnych rodzicow. o juz mam, to co prawda nie ta strona, ale podobna: http://www.kdzj-misje.sosnowiec.opok.../do_adopt.html nie wiem co myslicie zeby stworzyc cos takiego. tu wlasciwie sa podstawowe informacje a zdjecie mozna sobie nawet sciagnac samemu. Aha, no i oczywiscie zgloszenia przyjmowalby ktos od nas a nie Siostra, to by zaoszzczedzilo na pewno duzo czasu. tak samo z listami - raz na rok na pewno wystarczy. w koncu lepiej zeby wiecej dzieci znalazlo opieke niz mielisbysmy byc zasypywani listami(co oczywiscie jst bardzo mile, ale nie mozemy byc egositami ). co do jakis zbiorek to jestem za a nad reszta bede msylec.
aaa! jesli chodzi o te zdolne dzieci to koniecznie trzeba im pomoc. dobrze jakby chociaz paru dzieciakom udalo sie wzbic gdzies wyzej. a noz dobrze im sie potoczy zycie i spedza je na jakims przyzwoitym poziomie.
|
|