Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sierpnióweczki 2016!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-01-17, 08:43   #3067
virginia
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
dla Natalki..jak to nie wyczyn? dla dziecka to spora zmiana
No tak, nie chciałam wyjść na mamę zapatrzoną w swoje dziecko . Zresztą po porodzie sama zobaczysz, że mamusie często rywalizują ze sobą, przechwalają się, co to ich dziecko już umie itd. Ja akurat uważam, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie, że na wszystko przyjdzie pora, i że dziecko potrzebuje przede wszystkim naszego wsparcia, pochwał, dobrego słowa . Wiem, że są rodzice którzy już w wieku kilku miesięcy przenoszą dziecko do drugiego pokoju itp. ale ja chcę przedłużyć trochę ten nasz wspólny czas bo wiem, że żadna chwila już się nie powtórzy a dziecku potrzeba przede wszystkim naszej bliskości, zainteresowania, troski. Oczywiście pewne granice też trzeba wyznaczyć, uczyć dziecka samodzielności itd. ale jedno drugiemu wcale nie przeczy. A ja widzę sama po Natalce, że jak jest przez nas dopingowana to każdy mały-wielki kroczek przynosi jej tym większą radość. Nam oczywiście też.

Jakie macie plany na dziś? U nas na razie TŻet pojechał porąbać drzewa teściowej a potem wybieramy się do moich braci (mam nadzieję, że uda nam się 'obskoczyć' obu) zaprosić ich na ślub, w tym jednego poprosić na świadka. A o 17 chcemy się wybrać na teatr.
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora