2016-01-17, 13:23
|
|
wańka wstańka
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLV
Cytat:
Napisane przez bubus900
https://www.youtube.com/watch?v=FRfixyqTd94
Wiem, że autorka podczytuje, także zwrócę się personalnie do Ciebie, Angeliko.
Serio, myślałaś, że studia Cię czegokolwiek nauczą? Nie ma takiej opcji. Studia dają Ci papier, wiedzę zdobywasz sama. Rozumiem poniekąd Twoją frustrację, ale trochę się dziwię, że w dobie internetu nie ogarnęłaś, że szkoły prywatne zdzierają gruby hajs za nic? W szczególności takie, które zajmują się takimi właśnie kierunkami niby modnymi.. Nie ma co marudzić, tylko chodzić na praktyki. Inaczej się nie da nauczyć niczego.
Skńczyłam 3 kierunki studiów i to, że cokolwiek wiem zawdzięczam swojej ciężkiej pracy, a nie chodzeniu na zajęcia. Studia w obecnych czasach to biznes i maszynka do kręcenia hajsu. Mimo, że ja zaczęłam studiować jak nie było to jeszzcze AŻ tak popularne, że każdy szedł na studia, to powoli zaczynały tworzyć się szkoły prywatne, dużo większa oferta itp. i zawsze się dziwiłam jak można wydać tyle hajsu na prywatną uczelnię. To są zdzieracze i naciągacze...
Kiedyś, lataaa temu zachciało mi się studiować jeszcze jeden kierunek, bardziej powiedzmy techniczny. Na dzienne bym się nie dostała ze swoją nędzną raczej maturą z matmy i poszłam na prywatne. Uciekłam po miesiącu. Bogu dzięki, że w każdej chwili mogłam wypowiedzieć umowę bez jakichkolwiek konsekwencji..
|
Przykro się coś takiego czyta. Nie zgadzam się z tak kategorycznym podeściem.
Mnie studia wiele nauczyły, jak dały narzędzia do zdobywania wiedzy w przyszłości. Były światną bazą do rozwoju w okreslonych kierunkach.
Poza tym, warto pamiętać, że studia wyższe to nie szkołą zaodowa.
|
|
|