Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie LIPCOWE 2015, cz.1
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-01-18, 10:33   #276
sandeo
Zadomowienie

Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015, cz.1

Cytat:
Napisane przez Marita1203 Pokaż wiadomość
No w końcu jakiś odzew

my miałyśmy tak:

- aż 5 dni marchew i jej nie bardzo wchodziło...

- 2 dni pasternak i smakował

- 2 dni dynia też jadła ze smakiem

Jutro chcę podać znowu marchew z ziemniakami. Na owoce jeszcze przyjdzie czas...też zaczekam aż warzywka będzie ładniej i więcej wcinać...Ale nie wiem kiedy zacząć właśnie podawać jakieś mięsko, rybę zupki jarzynowe? Bo dużo jest i nawet już po 4mcu takich dań jak właśnie z kurczakiem z wołowiną z królikiem itp jakieś kluseczki a ja tylko stoje i oczopląsu dostaje od tych słoiczków w sklepie heh

No właśnie i ten gluten...będzie trzeba zacząć podawać trochę kaszki mannej do posiłku tak? wystarczy wymieszać z jakimś warzywkiem i podawać

Ja karmie piersią i jak narazie nic jej nie daje do picia...nie wiem dobrze czy niedobrze może zaczać podawac jej chociaż wodę do popicia...ale znowu boję się podać butelkę by się nie przyzwyczaiła [miałam już kryzys jak musialam odciagac pokarm i jak sie przyzwyczaila do butelki nie chciala piersi...ale jakos udało nam się wrócić i zapomniala o butelce...] a z kubeczka niekapka / 360stopni nie bedzie umiała jeszcze pić...hmmm chyba że podawać jej wodę z łyżeczki

wiem wiem pisze jak szalona ale ten początek z wprowadzaniem stałych posiłków to dla mnie mały kosmos, wiem że jak już się wprawimy to będzie łatwo szło... ale te początki oooooooooo masakra zawsze są trudne

pozdrawiam Was

Wg mojej pediatry mięso i gluten wprowadzić jak dziecko skończy pół roku i tak chyba zrobię. Zupki daj jak będziesz miała większość warzyw przetestowane. My jesteśmy na mm wiec nie wiem jak to u Ciebie przy kp z tą wodą. W każdym razie moj nie chce pic nic innego jak tylko mleko wiec czasami dolewam mu wody do warzyw. Np do szpinaku z ziemniaczkami- to jest dosc gęste. Moj z niekapka tez jeszcze nie potrafi wypić.