2016-01-21, 11:58
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Męska pielęgnacja twarzy od czego zacząć?
Cytat:
Napisane przez rales
Witam, mam nadzieję, że to dobry dział oraz nie powielam tematu, lecz napisałem tutaj gdyż uważam, że użytkowniczki tegoż forum to bardzo bystre, inteligentne oraz pomocne kobiety.
Chciałem zacząć od tego, że mam 21 lat. Nigdy nie byłem u kosmetyczki czy na jakichś zabiegach pielęgnacyjnych oraz nie stosowałem jakichkolwiek kremów czy odżywek do skóry twarzy. W gimnazjum oraz na początku liceum stosowałem jedynie czasami jakieś preparaty typu under-twenty, gdyż jak wiele osób wieku dojrzewania na mojej twarzy pojawiły się pryszcze, co prawda niewiele (przynajmniej w porównaniu do niektórych rówieśników, których twarz wyglądała czasem jak pizza) i zwłaszcza na skroniach i czole.
Obecnie nie mam już pryszczy a jedyne niedoskonałości jakie dostrzegłem to trochę wągrów na nosie.
Piszę tutaj ponieważ chciałem zacząć dbać o skórę twarzy a ze względu, że jestem dosyć zielony w kwestiach kosmetycznych zwracam się o poradę do wizażanek. Na jakie zabiegi u kosmetyczki powinienem się zdecydować oraz jakich kosmetyków do twarzy używać?
|
Uwielbiam facetów którzy o siebie dbają fajnie że napisałeś - moim zdaniem pierwsze co to powinieneś wybrać się do kosmetyczki, która oglądnie Twoją skórę, przeprowadzi analizę i dobierze odpowiednią pielęgnację domową... Jeśli tak jak napisałeś nie masz poważnych problemów skórnych, to pewnie wystarczy dobra pielęgnacja w domu + raz na czas zabieg oczyszczająco-pielęgnacyjny (pisałeś o zaskórnikach na brodzie - sam tego nie oczyszczaj!) i będziesz cieszyć się gładką buzią fajnie że dbasz o to już teraz, a nie jak pojawią się poważniejsze problemy
Rozeznaj się w swoim mieście o dobry gabinet kosmetyczny
dla Ciebie za podejście do tematu
|
|
|