Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie czerwcowe 2016 cz.2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-01-22, 08:30   #4343
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

A co do mieszkania to...
pojechaliśmy oglądać inne większe a w tych samych pieniążkach i zdecydowaliśmy się na nie.
Mam tam w pobliżu wielki park, za rogiem przychodnię na nfz, aptekę, nie daleko lidl, kosmetyczkę, przystanek autobusowy około 5-7 min na nogach.
Właścicielka świetna kobieta, bardzo dobrze Nam się rozmawiało, umowa na czas nieokreślony w miesięcznym okresem wypowiedzenia i kaucja w dwóch ratach.
Co pół roku rozliczenie prądu i czynszu i dopłata albo zwrot.
Wszystkie rzeczy które się popsują np lodówka, pralka itp ona pokrywa koszty.
Dodatkowo duża piwnica. W kuchni znajdują się talerze, garnki do użytku, mikrofala, deska do prasowania, lodówka. Dodatkowo są dwa komplety firanek i zasłon.
Jeden większy stół z krzesłami oraz kawowy stoliczek oraz sofa. W drugim pokoju dwie rozkładane sofy które można złączyć i będzie wielkie łoże małżeńskie , komoda oraz 3 szafy na ubrania. W przedpokoju szafa w zabudowie. Podoba mi się że przedpokój jest szeroki i wózek spokojnie mi się zmieści. W łazience prysznic i pralka.

Jak to Tż powiedział widział że mi się oczy świeciły jak oglądałam to mieszkanie
Teraz mogę iść spać. Do jutra
Gratuluję mieszkania. Jak na krakowskie warunki cena jest ok moim zdaniem. My wynajmowaliśmy tylko rok, ale od takiego właściciela który chyba nie wiedział jakie są stawki i za kawalerkę z kuchnią balkonem w nowym budownictwie płaciliśmy 500 zł najmu + opłaty. Znajomi wynajmowali blok obok i za prawie takie same mieszkanie płacili 1000 + opłaty. Niestety przez nawał studentów mieszkania drogie i standardy byle jakie bo i tak ktoś wynajmie, więc po co się starać
A dowiadywaliście się jak bank liczy dochód jeśli jestem na macierzyńskim czy L4? Bo myśleliśmy pod koniec mojego macierzyńskiego mieszkanie zmienić na większe - sprzedać to, kupić większe i dobrać kredytu i myślałam, że normalnie wtedy uwzględniają moje zarobki ...

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny
Bardzo marzyłam o córeczce, ale jakby coś miało się zmienić to nic Ważne, aby było zdrowe!! Ja zaraz ruszam powtórzyć badanie moczu, bo po raz drugi źle go pobrałam i nie fajne wyniki mi wyszły, ale wiem, że to moja wina
Super, że marzenie Ci się spełniło. Ja też zawsze marzyłam o synu i na razie tak wychodzi, ale jak by coś miało zniknąć to też pokocham jak swoje tz. ja już zakochana w moim okruszku jestem

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Pójdę na macierzyńskie wiec roboty za nich odwalać nie bede i się nie przydam to po co takiego pracownika nagradzać, ciekawe czy po macierzyńskim przepracuje 1 dzień i mnie zwolnią
Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale mój TŻ pracuje w Mittalu i mówi że bardziej poâ˜☠â˜☠â˜☠... firmy nie widział. Nic nikt nie mówi , decyzje podejmowane w ostatniej chwili i połowa kadry zarządzającej pamięta jeszcze PRL. Jak jesteś dobra to na pewno Cię nie zwolnią, a jak już to możesz wrócić na mniejszy etat czy jakoś tak(musiałabyś się dopytać) i dalej masz ochronę

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Ja używam do suchej skóry kremów z Iwostinu Chodzi o serię Sensitia. Dla mnie są najlepsze Tym bardziej, że to polska firma i są to dermokosmetyki. Warto spróbować.
Dla mnie najlepszy Cetaphil MD Dermoprotektor.

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-01-22 o 08:32
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora