2016-01-22, 09:31
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już VI część naszego wątku!
Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28
Dzisiejszej nocy przebudzilam sie o 5 i zaczęłam czytać o zasypianiu niemowlat,muszę bardziejj sie zagłębić w temat i zastosować przy małym. Karolinka przyzwyczaiłam do usypiania na reku m.in z początkowej wygody ze chwile i zasypiala kiedy ja kołysalam n reku. Nie chce popełniać tego samego błędu ponownie.
|
Ja nic nie czytałam wcześniej, po karmieniu odkładałam do łóżeczka i wychodziłam z pokoju, nawet jak chwilę się mała pokręciła, to nie interweniowałam, rzadko się zdarzyło, żeby płakała, i nauczyła się od razu zasypiać sama i szybko. Ja jakoś nie z tych, co od razu dziecko na ręce, jak zakwili, ale znam też osoby, które po prostu lubiły nosić i bujać dzieci na rękach. Na noszenie i prztulaski był czas, jak była pora aktywności.
W nocy wolałam wstac kilka razy, jak zgubiła smoczek i jej podać w ciszy i szybko, tak samo z karmieniem i ewentualną zmianą pieluchy, niz np. brac do łózka z wygody, jak mi kilka osób sugerowało i opłaciło się. Dziecko nauczone spać samo, ja nie przemęczona i w miarę wyspana .
ale to moze duzo zależeć od dziecka, tak mi się wydaje, sa różne typy dzieci .
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------
Cytat:
Napisane przez ja :)
O to po porodzie mozesz napic sie piwa, lubie Łomze (piwo bo miasta nie znam) 
|
Mój mąż też lubi to piwo, te niefiltrowane czy jakoś tak 
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------
Cytat:
Napisane przez butterfly20
Paula no no ale brzuś  ))
To my też się witamy w 38 tc.
CHyba opadł ten naleśnik lekko, chociaż pewnie nikt poza mną tego nie dostrzeże hehe
|
W życiu bym nie powiedziała, że u ciebie 38 tydzień tak ładnie wyglądasz!
|
|
|