2016-01-22, 13:56
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLV
Cytat:
Napisane przez wraaakczasu
Naklejki na ścianę, kupno kanapy czy też kupno kartonów na zabawki Aleksa to dopieszczanie mieszkania? Według mnie ważniejszy jest codzienny porządek. Ja nie mówię że ona ma codziennie jechać "na szmacie" żeby można było jeść z podłogi ale według mnie można się bardziej postarać. Nawet ostatnio w filmie z pralka sama nawiązuje do tego, że przyjedzie ojciec itp a ona ma cały zlew naczyń. Serio tak ciężko było je umyć? Moim zdaniem lepiej żyć wśród pustych ścian i mieć porządek. Kupowanie naklejeczek nie pomoże,co z tego, że dekoruje mieszkanie skoro dookoła ma bałagan? Obejrzyj jej stare vlogi, zwróć uwagę na to co leży na podłodze. Nie, nie chodzi mi o zabawki. Wiadomo, dziecko jest wszędzie, wszędzie zostawia a to samochodzik a to klocki, ale walanie się ciuchów po podłodze albo pokazywanie, że ciągle ma pełny zlew do zmywania według mnie nie pokazuje jej w dobrym świetle. Jeżeli ojciec Aleksa będzie zawziety to będzie mógł wykorzystać te momenty z vlogow i pokazać ile razy takie coś się działo. Przypominam, że nie chodzi o jeden film. Skoro nawet widzowie w komentarzach zwracają jej uwagę na to, że powinna posprzątać to chyba coś jest na rzeczy. Najlepszy był tekst ostatnio, że nienawidzi zmywac naczyń. No cóż, witamy w dorosłości. Ile jest osób, które czegoś nie lubią a mimo to robią to. Niestety takie jest życie tym bardziej jak się już mieszka samemu.
To wszystko to tylko moje zdanie. Niech każdy myśli co chce ale tak jak kiedyś napisałam gdybym ja była na jej miejscu to naprawdę starałabym się pokazać z jak najlepszej strony żeby ex nie miał do czego się przyczepić.
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
|
Mam 3 dzieci, czasem zawalony zlew, porozwalae zabawki na podłodze, czasem tez rzucę w kat brudnego ciucha, czasem zamiast to posprzątać jak pójdą spac usiądę i napije sie w spokoju herbaty, moj starszy tez nie mówił jak miał 2 lata, wszystko z nim ok, czasem puszczę im bajki aby miec chwile, dam tableta, o grach edukacyjnych dla 2 latka nie bede tego komentować i uważam, ze jestem dobra matka, a jakbym sie rozstała z mężem, który robiłby mi piekło na ziemii i jakaś panienka wyskoczyła z tekstem, ze powinni mu dać opiekę nad dzieckiem to delikatnie pisząc dostała by po buźce!
Uwielbiam jak bezdzietne wypowiadają sie o wychowaniu dzieci...
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|