Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - tarczyca
Wątek: tarczyca
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-10-02, 21:34   #122
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Dot.: tarczyca

Cytat:
Napisane przez Asienka83 Pokaż wiadomość
Ciężka sprawa z tymi hormonami tarczycy
Jednak ja chciałam Wam powiedzieć, że moja koleżanka uregulowała poziom hormonów (a miała niedoczynność) poprzez metodę bsm (nie wiem czy któraś z Was słyszała?) i leczyła się dokładnie tydzień - wczoraj mi napisała że hormony są w normie.
Ja jestem cały czas pod wielkim wrażeniem tej metody, jedni mówią że to autosugestia, drudzy, że to kompletna bujda i nie chca spróbować, a przecież co szkodzi zobaczyć...
Piszę to dlatego że być może któras z Was będzie chciała spróbować tak jak moja koleżanka. Gdyby nie napisała mi tego wczoraj pewnie bym tu dziś nie pisała, ale może ktoś się zainteresuje i wyleczy się sam, bez żadnych leków
Ciezko by bylo wyregulowac niedoczynnosc tarczycy spowodowana hashimoto inaczej niz dozywotnimi hormonami...
Cytat:
Napisane przez Velvet Acid Kitty Pokaż wiadomość
Dziś odebrałam wynik poziomu TSH - jest wszystko w porządku . Cieszę się bardzo, że udało mi się go uregulować, ale nadal nie wiem skąd to wypadanie włosów . Nawet fryzjerka mi niedawno zwróciła uwagę, że "mam mniej niż ostatnio". Kupiłam specjalną maseczkę na włosy z apteki, Merz Spezial i INNEOV (ok. 90zł na pół miesiąca ) i zobaczymy... Po 3-miesięcznej kuracji INNEOV będę zupełnie spłukana, ehh...
Poczekaj... Nie kupuj. Wstrzymaj sie. Mi wlosy wypadaly przez pierwsze 5 lat leczenia. Nie makabrycznie, ale dopiero od 2ch lat jest ich wiecej...
Poczekaj aby przez min. 5 mies TSH bylo na jednakowym poziomie. Jesli nie przejdzie, to dopiero mysl nad jakimis cudami na wlosy. Chociaz osobiscie polecilabym Ci zamiast kupowac jakies maseczki na wlosy udac sie do lekarza. Poza tym jesz witaminki ? A i E? Jak nie to zacznij.

A ja ostatnio mialam piekny wynik przy mojej niedoczynnosci, tsh bylo 0,22... chyba za duzo lekow...

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując