Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wysyp po kwasach, retinoidach i nie tylko...
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-03, 12:38   #58
utrapienie
Rozeznanie

Dot.: Ciągły wysyp po retinoidach?

Cytat:
Napisane przez byasia Pokaż wiadomość
Często zaraz na drugi dzień, ale i tez po kilku dniach , zanim skóra dojdzie do siebie. Albo są to czerone nabrzmiale podskórne grudki, albo mniejsze czerwone krosteczki. W żadnym wypadku nie sa one ropne, ale jest to wyraznie jakiś stan zapalny. Ja je smaruje Davercinem i przysychają, najczęsciej po 2 dnach, ale sa i takie ,ktore trwają i trwają,po kazdych zostają blizny
Byasia, ja to miałam po kwasie migdałowym, azelainowym i mam po Effaclarze K, gdzie jest BHA! Wyglądam jakby mnie pogryzły komary, albo jakbym miała potówki! Nie są to absolutnie pryszczyki do wyciskania, tylko takie grudki, jak sama to określiłaś.

Jak zrezygnowałam z kwasów, to przeszło jak ręką odjął!

Tylko nie wiem dlaczego przy tym mogę stosować Diacneal, który ma w składzie zarówno kwasy, jak i retinoidy. Obawiam się go, bo cerę mam płytko unaczynioną i walczyłam z początkami trądzika różowatego, ale narazie psikusów mi żadnych nie robi!!! I oby tak dalej