Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wrześniówki 2016 <3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-01-25, 09:22   #1470
Sondrapransky
Raczkowanie

Dot.: Wrześniówki 2016 <3

Cytat:
Napisane przez Samarinda Pokaż wiadomość
Moje piersi już żyją własnym życiem, zejście po schodach to prawdziwe wyzwanie

A jutro czeka mnie jazda mpk... Wrocławianki zrozumieją Nie macie wrażenia, że kierowcy są coraz gorsi? Co sekundę zmiana gaz-hamulec, jadą jakby ziemniaki wieźli. Już na długo przed ciążą robiło mi się niedobrze przez 20 min jazdy, a co będzie jutro?
Wiem co to znaczy, na szczęście od 2 lat poruszam się po mieście autem i mnie stresu

Cytat:
Napisane przez Samarinda Pokaż wiadomość
O rany, uwielbiam zupę miso! Fermentowana soja, w sumie sama nie wiem... W kuchniach świata można kupić gotową pastę miso, trzeba sprawdzić skład.

Czy któraś z Was przemyślała moje kabanosy może?

Byłam dzisiaj w sklepie po kakao i z ciekawości spojrzałam na marynowane śledzie i koreczki. Skład jest mocno niezachęcający. Taki przykład, firmy wszystkojednojakiej:

SKŁAD: tusza ze śledzia 40% (Clupea Harengus)*, woda, cebula 10%, sól, ocet spirytusowy 3,5%, cukier, marchew, kwas octowy: kwas, benzoesan sodu i sorbinian potasu: substancje konserwujące, E 955 i E 954: substancje słodzące, ekstrakty liścia laurowego i ziela angielskiego, glutaminian monosodowy: substancja wzmacniająca smak

Edit:
E955 - Sukraloza (zalecana wysoka ostrożność) - pochodna sacharozy, dostarcza kalorii, stosowana jako słodzik, niemetabolizowana przez organizm, rozkłada się na związki szkodliwe dla człowieka; chloroglukozę i chlorofruktozę (toksyczne).
E954 - Sacharyna - brak wartości odżywczych, nietrawiona przez organizm człowieka., ma gorzkawo-metaliczny smak maskowany przez inne substancje słodzące, odradza się podawanie sacharyny dzieciom.
Kurcze, rzeczywiście nie wygląda to zdrowo...
Cytat:
Napisane przez ttuska Pokaż wiadomość
Jak bol gardla dopiero się zaczął to radzę szybko zwalczyć, bo ja już wytrzymać nie mogę.. od tyg chodziłam przeziębiona oczywiście o l4 nie chciałam słyszeć a teraz od soboty leżę i nie jestem w stanie nic jeść ze względu na gardło. Cieszy mnie tylko fakt, ze najwyższą temp miałam 37,4..

a który to tydz? pewnie przed wizytą jest mega satysfakcja; )

syrop z cebuli, malin, miód itp plukanie solą i szałwia. Ja jeszcze zakupiłam tantum verde
Kochana a bierzesz jakieś leki na te dolegliwości czy leczysz się naturalnie?
Ja zaraz wybieram się do endokrynologa, trzymajcie kciuki aby przyjął mnie tak z marszu
Muszę kupić sobie wodę morską, bo mam zatkany nos probuję się wysmarkać i nic nie leci. Chyba mam wysuszony

Edytowane przez Sondrapransky
Czas edycji: 2016-01-25 o 09:24
Sondrapransky jest offline Zgłoś do moderatora