Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nocna Kafejka (otwiera sie po polnocy)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-10-05, 00:38   #1
eternalvoyageur
Wtajemniczenie

Arrow

Nocna Kafejka (otwiera sie po polnocy)

Dla wizazanek ktore jeszcze nie poszly spac... Jesli jestes insomniaczka, sowa, nie mozesz zasnac przez podniecenie czy tesknote, lub moze pracujesz po nocach...
wiec zagladnij tu i pogadaj z innymi sowami

Czasem jak jestem na wizazu po polnocy to nudze sie bo nic sie nie dzieje... a wiec zapraszam tu !

A wiec prosze, kawke lub herbatke ~o) ... piwko tez mamy
moge nawet cos upichcic

No, narazie nikogo nie ma... kawka stygnie...

Przypomnial mi sie poczatek swietnej i supre smiesznej ksiazki "Zapiski Oficera Armii Czerwonej" :
Noc była czarna jak sumienie faszysty, jak zamiary polskiego pana, jak polityka angielskiego ministra. Lecz nie ma siły na świecie, która by powstrzymała żołnierzy niezwyciężonej Armii Czerwonej, idących dumnie i radośnie wyzwalać z burżuazyjnego jarzma swych braci: chłopów i robotników całego świata - Lejtnant bohaterskiej Armii Czerwonej,Michaił Zubow
Polecam to opowiadanie, ta satyra jest opisem polskiej rzeczywistości na Kresach widzianej oczami "wyzwolicieli". Jest także próbą przybliżenia, w jaki sposób może myśleć niewykształcony, indoktrynowany przez całe życie człowiek, któremu propaganda komunistyczna wbijała do głowy idiotyzmy o polskim kapitalizmie i ucisku mas pracujących w zachodniej Europie i Ameryce.
Ryczalam ze smiechu jak czytalam.

No, nudzi mi sie rozmawianie sama z soba... Chyba ide spac. Dobranoc wszystkim !!!

PS Dzwi do Kafejki zostawiam otwarte

Edytowane przez eternalvoyageur
Czas edycji: 2007-10-05 o 01:42
eternalvoyageur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując