Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Składy kosmetyków - pomoc w ich rozszyfrowywaniu
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-10-05, 11:41   #2247
kaja_1985r
Rozeznanie

Dot.: ZBIORCZY:Składy kosmetyków - pomoc w ich rozszyfrowywaniu

Cytat:
Napisane przez Ani@1987 Pokaż wiadomość
Proszę o analizę wody różanej do kapieli z Ziaji...pod kątem tego czy mozna jej używac do przemywania ciała-tak jak toniku do twarzy poniewaz nie mam wanny, a pachnie slicznie i nie mam co z nią zrobic...

Skład: Aqua, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Rosa Gallica Flower Extract, sodium Benzoate, 2-bromo-2-Nitropropane-1, 3-Diol, Parfum, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Citric Acid, Cl 16035 (FD&C Red No. 40).

I jeszcze żelu i kemu z serii HerbikaPlant z białą herbata tez Ziaji. Czy krem nie zapycha i na pewno nadaje sie do cery tłustej, a żel czy spełnia swoją role oczyszczającą i nie wysusza??

Żel + Tonik biała herbata
Aqua (Water), Coco Glucoside, Disodium PEG-5 Laurylcitrate, Sulfosuccinate, Sodium Laureth Sulfate, Propylene Glycol, Methyl Gluceth-20, Camellia Sinensis Leaf Extract, Panthenol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Benzoate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum (Fragrance), Limonene, Triethanolamine.

Krem bionawilżający biała herbata
Aqua (Water), Glycerin, Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Isopropyl Myristate, Cetearyl Alcohol, Propylene Glycol, Camellia Sinensis Leaf Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Sodium Acrylates Copolymer, Dimethicone, Panthenol, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Carbomer, Trilaureth-4 Phosphate, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum (Fragrance), Limonene, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Triethanolamine.

Z góry dziekuje
Mogę się wypowiedzić na temat kremu. Jest w nim sporo potencjalnych zapychaczy, a do tego wysoko w składzie: Paraffinum Liquidum, Isopropyl Myristate, Caprylic/Capric Trigliceride. To są te najbardziej typowe, które zapychaja większość osób. Jeśli boisz się zapychania to raczej nie uzywaj tego kremu
kaja_1985r jest offline Zgłoś do moderatora