2007-10-05, 12:37
|
|
Zadomowienie
|
mozaiki by rina.k
Myślę, że skoro zajęłam się trochę inną techniką, to przydałby się do tego zupełnie nowy wątek.
Jak wcześniej podpowiedziała mi Cafii jest to technika mozaikowa, spokrewniona lub część techniki wire-wrapping, nie znam podziału, nie wiem, czy taki w ogóle istnieje 
Starałam się za bardzo nie inspirować pracami Magdy Borejko, ale myślę, że na dłuższą metę nie-inspirowanie się nie będzie łatwe, bo sama technika wymusza pewne formy.
*Wisior, miał wyglądać inaczej. Był przerabiany kilka razy i w końcu została tylko ta łezka - może coś tam jeszcze wplotę, ale muszę zdobyć odpowiednio małe kamyczki.
**Kolczyki - sztyfty, które też już niektóre z Was widziały zostały przeredagowane. Wywaliłam swarki i wplotłam onyks i perełki.
***Kolczyki, które zaczęłam wczoraj, a skończyłam dzisiaj. Kojarzą mi się z jabłeczknikiem posypanym obficie cynamonem
Wszystko oksydowane OKSYDĄ, a nie jajkami i lekko oczyszczone z jej nadmiaru. Ciekawy efekt wysdszedł w tych ostatnich. Bo przypadkiem mi się lekko dooksydowały, zabarwiając jasne miejsca na żółto, więc w sumie wyszło postarzane złoto 
Bardzo podoba mi się to owijanie i myślę, że będzie tego więcej. Mam już kolejne pomysły.
Krytyka mile widziana
|
|
|