2016-01-27, 15:41
|
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLV
Cytat:
Napisane przez mangosteen
Zaczynałam od zajęć z nauczycielem i Tobie też to polecam, jeśli tylko masz taką możliwość.
W pozycjach jogi jest dużo niuansów, których nie widać na zdjęciach czy filmach. Ja na początku jak oglądałam w domu niektóre asany, to sobie myślałam: co niby jest w tym trudnego? A jak to potem zaczęłam robić na zajęciach, to ledwo mogłam złapać oddech. 
Dobry nauczyciel będzie Cię na bieżąco poprawiać, wyłapywac błędy i przede wszystkim uczyć, jak ich nie popełniać. Mając te podstawy można potem ćwiczyć samodzielnie i nawet robiąc coś nowego już ma się zakodowane, jak nie wolno ustawiać danych części ciała, jak ochronić nadgarstki, kolana.
No i na pewno nie polecam próbowac samemu pozycji takich jak stanie na głowie, na rękach i inne wygibasy. To naprawdę ktoś musi dobrze wytłumaczyć - bo na przykład w jogowym staniu na głowie tak naprawdę nie stoi się na głowie, tylko cały ciężar trzeba przekierować na przedramiona i ramiona.
No i poza tym ja bardzo lubię jak zajęcia wprowadzają w stan głębokiego relaksu - muzyka, przygaszone światła i kojący głos nauczycielki. W domu ciężko mi tak w pełni się wyłączyć. 
|
Też praktykowałam jogę i również polecam zajęcia!
|
|
|