Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-10-07, 11:07   #980
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87
Dot.: po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy

Cytat:
Napisane przez yas7 Pokaż wiadomość
wlasnie byłam u lekarza i to ona zaproponowała powrot do anty przez moje bardzo nieregularne cykle, to jest w sumie jedyny sposób zebym miała je w miare w tym samym czasie co miesiac
a może jest to spowodowane nieprawidłowym poziomem hormonów? ja zanim brałam tabletki miałam z cyklu na cykl corAZ dłuższe odstępy między miesiączką (dochodziło nawet do 40 dni) i pani ginekolog poszła na łatwiznę i przepisała mi tabletki anty. Jak byłam w ubiegłym tygodniu u pani dr - mojego lekarza pierwszego kontaktu to powiedziała, że skoro miałam takie wydłużające się cykle, to pierwszą rzecz jaką należało WTEDY zrobić, to badania poziomu hormonów. Dlatego za 5 tabletek rezygnuję na jakiś czas z takiej formy antykoncepcji i biorę się za badania, bo jak mi powiedziała moja pani dr to tabletki anty nie pomogą uregulować późniejszych miesiączek! one działają na regularne krwawienia tylko jak się je przyjmuje, a potem jeśli ma się złe poziomy hormonów może się to jeszcze bardziej rozregulować. Żałuję, że wcześniej nie trafiłam do dr Orzełowskiej, bo jest naprawdę niesamowitym lekarzem z rewelacyjnym, indywidualnym podejściem do pacjenta.