Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-01-28, 14:51   #4446
2011607111034
Konto usunięte

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLV

Cytat:
Napisane przez natuso Pokaż wiadomość
A w jaki sposób on ją zmusił? Powiedział, że ma jechać, a ona znając znaki i wiedząc, że nie może postąpiła słusznie i nie pojechała.

Co do łuku zgadzam się. Instruktor zawsze mówił, że wystarczy krzywo ustawić się w łuku i wtedy licząc można się przeliczyć i wjechać w pachołek. Jego ulubiony cytat: "a wjeżdżając tyłem do garażu czy parkując co będziesz liczyć?"
A nie pamiętam, żebym użyła słowa "zmusił", aż cofnęłam się, żeby sprawdzić i rzeczywiście - napisałam "nakłaniać"

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA TRANSPORTU, BUDOWNICTWA I GOSPODARKI MORSKIEJ
z dnia 13 lipca 2012 r.
w sprawie egzaminowania osób ubiegających się o uprawnienia do kierowania pojazdami, szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez egzaminatorów oraz wzorów dokumentów stosowanych w tych sprawach

Cytat:
§ 27. Podczas części praktycznej egzaminu państwowego:

3) egzaminator przekazuje osobie egzaminowanej polecenia dotyczące kierunku jazdy lub wykonania określonego zadania egzaminacyjnego; polecenia te nie mogą być sprzeczne z obowiązującymi na drodze zasadami ruchu drogowego lub stwarzać możliwości zagrożenia jego bezpieczeństwa;
2011607111034 jest offline Zgłoś do moderatora