Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-01-28, 18:37   #2687
pannaatopowa
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Pielęgnacja sprzed roku może wymagać modyfikacji
Bardziej mi chodziło o to aby wprowadzić pielęgnację. Przez rok to był peeling z olejami oraz szampon. Właściwie żadnych odżywek, masek czy zabezpieczania włosów.

Po mrozach mam siano na głowie. Więc na początek mam pytanie do pracujacych. Jak sobie radzicie z wczesnym wstawaniem? Wcześniej wstawałam rano, trzymałam maskę, mycie, jakąś odżywkę, wtedy suszenie (albo i nie), piankę/żel i nadawałam się do wyjścia. Ponieważ teraz mam normalną pracę 7-15 to zastanawiam się jak to ogarnąć. Gdy umyję wieczorem włosy to rano mam masakrę na głowie. Rano musze uczesać. Wtedy robi mi sie puch, ale wyglada lepiej niż "kazdy włos w inną stronę". Lepiej, ale nie dobrze. Wiem na pewno, że czesaniem rozwalam skręt. Z odżywiania mam zamiar wrócić do alterry z granatem, oleje (oliwa, migdałowy i rycynowy), szampon z Sylveco. Jakie odżywki? Co robić aby rano jakoś wyglądać? Jak je zabezpieczać?

Będę wdzięczna za każdą wskazówkę

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora