Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Aborcja
Wątek: Aborcja
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-28, 21:59   #4306
Leszy
Zakorzenienie

Dot.: Aborcja- co o tym sądzicie ?

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
nie. aborcja jest zabroniona i karalna, za wyjątkiem sytuacji, gdy ciąża jest efektem gwałtu, zagraża życiu matki, lub płód jest obciążony ciężkimi wadami.
Czyli jest legalna w najważniejszych kwestiach, a nie jako zastępcza antykoncepcja.

Cytat:
w UK też jest klauzula sumienia, ale lekarz ma OBOWIĄZEK wskazać trzech specjalistów, którzy zabieg wykonają.
Dlatego napisałem - w obecnej formie. Gdyby polscy lekarze bez problemu wskazywali innego, który przeprowadzi zabieg, to nie widziałbym problemu.

Cytat:
jak czytam o sprawie w prokuraturze za puszczenie trollowatego filmu od tyłu i komentarz w postaci kopipasty, to mnie to mrozi krew w żyłach. ale w sumie racja, po co hejtować, dzięki temu można na kawie zaoszczędzić z rana.
Widziałaś komentarz samego zainteresowanego? Duda wyraził zniesmaczenie akcją nadgorliwego obywatela, który to zgłosił. Poza tym oprócz filmiku chodzi o groźby karalne. Także tego.
Plus śmieszna sprawa, bo ostatnio jakiś kretyn z PiSu wpadł na 2 pomysły - zabrania 20 mln z rezerw na hospicja i przekazaniu 20 mln na szkołę Rydzyka... Internet się poskarżył i władza wycofała się z pomysłów tego jegomościa.
Plus taka ciekawostka - to osoba z PiSu wyjaśniła, że osoby homoseksualne mają prawo do informacji na temat partnera w szpitalu. Jakoś 8 lat proliberalnej PO nie potrafiło takiego prostego kroku wykonać.

Zamiast bezmyślnie hejtować (bo podstaw obecnie brak) warto dać kredyt zaufania patrzeć im na ręce. Póki co źle nie jest, a i z 500 zł na dziecko chcą się wycofać. EOT z mojej strony, jako przeciwnika i PiSu i PO. Jak coś to zapraszam na PW.

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora