Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Henna na odzywienie wlosow
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-01-30, 11:05   #2
201701300929
Konto usunięte

Dot.: Henna na odzywienie wlosow

1) Oczywiscie bylaby to henna bezbarwna, ale czy mimo tego istnieje ryzyko przyciemnienia koloru?

piszac henna bezbarwna rozumiem,ze masz na mysli cassie bo sama henna jest ruda ?
Cassia zasadniczo nie farbuje, aczkolwiek jak masz bardzo bardzo jasny blond/farbowane wlosy/dodasz cytryny to podobno moze nadac lekko zlotego odcienia

2) Czy henna rzeczywiscie odzywia wlosy, czy wplynelaby jakos na ich kondycje, porost?

tak henna odzywia,cassia tez, nie zniszcza Ci wlosow, na porost jakos bardzo nie wplyna bo nei robi sie ich jakos bardzo czesto, ale na pewno nie zaszkodza

3) Czy henna pogrubia wlosy?

henna lekko tak, jak cassia to ciezko powiedziec

4) Czytalam tez o hennie do rozjasnienia wlosow, mimo, ze jak wspominalam, jestem zadowolona z mojego koloru, to zawsze podobaly mi sie jasniutkie blondy Czy henna moze tez rozjasniac wlosy? (oczywiscie taka do rozjasniania, nie ta bezbarwna). Czy taki zabieg niszczylby wlosy?

Nie ma henny ktora rozjasnia wlosy-henna to natualny barwnik i wlosy przyciemnia , to o czym piszesz to po prostu jaas farba rozjasniajaca z (byc moze) dodatkiem jakis ekstraktow z cassi - ale naturalne ziolowe specyfiki nie rozjasniaja wlosow
201701300929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując