2016-01-31, 11:38
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Prezent na Chrzciny
Jeśli chodzi o chrzciny, to ja ostatnio (nie jako chrzestna) dałam jakieś drobiazgi dla malucha (lepszą zabawkę, ubranka, gryzak), kartkę i 100zł w kopercie. W ogóle w większości maluch dostał pieniądze, zabawki, kilka pamiątek (sztućce, haftowany kocyk). Gdybym była chrzestną stawiałabym na pamiątkę typu złoty łańcuszek+medalik/wisiorek (szczególnie dla dziewczynki, ja nadal mam swój łańcuszek z wisiorkiem, które dostałam na chrzest i chętnie noszę, jeśli nie łańcuszek to jakąś książeczkę czy coś, mnóstwo jest tego typu pamiątek) i coś dla malucha na teraz - zabawkę, przewijak, krzesełko (w zależności od potrzeb, jak się jest chrzestnym to pewnie zna się rodziców dość dobrze, można podpytać) lub pieniądze.
Cytat:
Napisane przez dagaP
Nie do końca w temacie, ale pomyśłałam, że tutaj moje pytanie najbardziej pasuje. Co mogę kupić bliskiej przyjaciółce, której lada dzień urodzi się córeczka? Kompletnie nie znam się na dzieciach. Kupić tylko prezent dziecku, czy przyjaciółce też? Jeśli tak, to co? 
|
Dla dziecka coś praktycznego, jak już ktoś powiedział - raczej nie ubranka, bo pewnie mają ich mnóstwo. Chociaż ja jak idę w odwiedziny do przyjaciółki z takim maleństwem, nie mogę się powstrzymać od przyniesienia kolejnych śpioszków. A, ostatnio też szukałam takiego prezentu i trafiłam na stronę pudlomalucha.pl (to nie jest reklama, serio). Mają całkiem fajne rzeczy, można wspólnie wybrać, coś dla mamy też, nie tylko dla dziecka - kosmetyki (nie wiem jak skład), herbaty.
|
|
|