|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienno zimowe pogaduchy przy kawie z dopingiem-odsłona 32
Dobry wieczór
dziękuję za pochwały zdjęć dzieciaków i naszego koszyczka...
tygrysek wymaga dorobienia ogona i jak się uda to łapek... (bo zapowiada się kolejny ciężki tydzień) mam nadzieję że do piątku dzieciaki wyzdrowieją, bo na razie jest gorzej...
jeśli chodzi o koszyk, to wybrałam taki wzór głównie ze względu na udział Jeremiego i Oli, który rurek nie poskręca, ale sporo tych pasków które były w koszyczku sam złożył... wymyśliłam sobie węższe paski niż za pierwszym razem i to jeśli chodzi o udział dzieci był duży błąd... bo i przeplatać trudniej i składać też...Jeremi się zniechęcił w międzyczasie 2 razy i mieliśmy tygodniowe przerwy w składaniu pasków... jak się zniechęcił to przeplatania, to skończyłam sama po prostu, bo rozbabrane pudełko + paski już by mnie wykończyło (paski łatwo było złożyć w jedno miejsce)
za to efekt takiej mniejszej kratki mi się bardziej podoba 
na szczęście malowanie im przypadnie w udziale to się będą cieszyć znów... już dziś chcieli malować, ale jak powiedzieliście że trzeba na jasno - najlepiej biało, to nie wiem czy mam tyle farby białej, żeby starczyło... jakbym mieszała z czerwoną/niebieską to bym miała... może jutro albo pojutrze kupię...
Cytat:
Napisane przez kalina1984
Dzień dobry, wszyscy jeszcze śpią? U mnie strasznie wieje dzisiaj, deszcz pada poziomo, i nie tylko deszcz bo przed chwilą padał śnieg 
Aga ale masz fajne dzieciaki  No i pudełko jak super wyszło, teraz tylko wykończenie i będzie super.
Ja myślę, że z tym czerwonym to nie bardzo bo jednak pod serwetkę to najlepiej biały albo kremowy się nadaje. Jak rozdzielisz warstwy to serwetka jest strasznie cienka i ten kolor może sprawić że wzór nie będzie dobrze widoczny.
|
dzięki
biały to raczej nie przejdzie bo chciałam malować całość na jeden kolor, a serwetka będzie może na całości a może nie - zobaczymy jak to będzie wychodzić ale jak napisałyście że ma być jasny to pomyślałam żeby dodać kropkę czerwonej do białej i twierdzić
że to jasny róż, a kapkę niebieskiej pod Jeremka serwetki i twierdzić że to taki jasny błękit
z drugiej strony mogę pewnie pomalować na biało, a potem te ścianki co zostaną domalować jeszcze raz na jakiś kolor po prostu...
Cytat:
Napisane przez SlonecznikB
Ja od rana bardzo zapracowana, zaraz pokażę czym.
Aga Basia dobrze gada  Masz fajne zoo w domu, od rana zwierzaki rozrabiają. Tutaj masz kursik jak przykleić całą serwetkę przy pomocy żelazka. Na strecz to pomiędzy serwetkę a pudełko wkłada się folię i prasuje a raczej stempluje żelazkiem. Folia sie topi i łapie serwetkę. Ale proponuję raczej klejem i żelazkiem potraktować http://decustyle.blogspot.com/2013/1...yklejania.html
|
dziękuję bardzo - wydaje się dużo prostsze niż przyklejać na mokro , będzie jaśniuteńki podkład, albo biały, skoro tak piszecie, ja się nie znam to będę zgodnie z Waszymi instrukcjami 
Cytat:
Napisane przez SlonecznikB
Uff...
Mogę, chyba, śmiało powiedzieć, że skończyłam.
A teraz idę na śniadanie 
|
cudo chyba by mnie wykończyły te kółeczka...
Cytat:
Napisane przez beata1718
witam
po przerwie ale chyba nikt nie zauważył że mnie nie było 
problem z komputerem rozwiązany ale dopiero formatowanie pomogło
Aga fajowe dzieci i pewnie rozrabiają srasznie
Basia śliczny szal i te kułeczka
mąż przyjechał rano -teraz śpi i w ramach spólnego spedzania czasu jedziemy na obiad na pizzę na dwa auta musimy dziś bo jutro Sylwia jedzie do Zakopanego z chłopakiem
|
dzięki 
trochę rozrabiają ostatnio właśnie ale z tego co widzę to niekoniecznie więcej niż inne dzieci...
Cytat:
Napisane przez rudasek
Aga, kosz wyszedł Wam super.
Basia Ty jesteś masochistką ale efekt fajny i możesz być dumna , że nie walnęłaś tego szala w kąt.
Miałam zrobić większość chusty w weekend , a okazało się ,że mam za grubą włóczkę, przeszukałam Kasi sklep i wiele innych , nigdzie nie ma takiego koloru jak potrzebuję  Dzisiaj wspomniałam maluchom , że po niedzieli odwiozę ich do drugiej babci, bunt był straszny i jak tu ich oddać, ale już nasza psychika tego potrzebuje 
|
no to muszą Cię bardzo kochać...
a to jakaś konkretna włóczka?/kolor?
Cytat:
Napisane przez babydelfi
dobry
zaczynam się Was bać
Basia ty mnie w szczególności przerażasz i boję się, co w następnej wymiance możemy od Ciebie znaleźć, jak na alli zamówisz
Basiu szal super, napracowałaś się    klask i:
prąd dziś u nas zjawia się i znika, zjawia się i znika
Aga dzieciaki super, zakupy widzę udana, a praca Jeremiego BRAWO!
u nas w ramach wczorajszych obchodów urodzin Filipka była mama i sis, mieli przyjść też teście, ale oczywiście gdzieś wybyli
i przyszli dziś i się z teściową lekko pokłóciłam, o to że z dziećmi nie poszliśmy do kościoła
a teraz wracam do książki
aaaai powiedzcie mi czy sweter tzn. modny teraz kwadratowiec to dobry pomysł na robótkę do pociągu??? 
|
ja myślę że bardzo dobry pomysł... ale weź na wszelki wypadek włóczkę na dwa...
a praca jest nasza wspólna z Jeremim, niestety dociągania itp. by nie dał rady zrobić, a taki luźno spleciony byłby bardziej miękki... no i jednak tych pasków wyszło sporo i pod koniec się trochę znudził już... ale siedział twardo i podawał i pilnował żeby ładnie wyszło 
---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------
a tak w ogóle to byłam przekonana że mam zacytowany, a nie miałam Basi kwiatek...
Basiu z tego foamiranu to cudo prawdziwe Ci wyszło... ale nie wiem czy możliwe żeby z Twoich rąk nie wyszło...
|