2016-02-02, 07:49
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ciuchy i dodatki od projektantów
Cytat:
Napisane przez Marystocztery1
Hej,
przeczytałam dzisiaj na wizażu wątpliwie fajny artykuł o iluś tam torebkach, które nigdy nie wyjdą z mody. A tam m.in Gucci i Chanel. I tak się zastanawiam, w jakim my świecie żyjemy. Czemu lansuje się w nas chęć posiadania takich produktów?
|
Bo to ponadczasowa klasyka, to rzecz przekazywana z pokolenia na pokolenie. Bo można to traktować jako lokatę... Ale nierzadko i sztucznie napędzany kult przedmiotu - polecam książkę "W pogoni za torebką" M. Tonello 
Cytat:
Która dziewczyna zarabiająca minimum pensji krajowej może sobie pozwolić na zakup dodatku za 5 tys.
|
1) Marzyć można, a nawet trzeba!
2) Ile osób czytających takie wątki i marzących o chanelce zarabia minimalną?
Cytat:
Czy któraś z Was ma torebkę od projektanta? Albo jakiś ciuch? Jak oceniacie ich jakość? Zapraszam do dyskusji!
|
Każda rzecz ma jakiegoś projektanta
Nie mam i raczej nie będę mieć torebki sygnowanej znanym nazwiskiem, bo lubię zmiany w torebkach (więc mam równowartość jednej w kilkunastu), bo wolę duże pieniądze wydawać na książki i podróże. I wreszcie nie zawsze w parze z Wielkim Nazwiskiem i Wysoką Ceną idzie jakość - nie zapomnę widoku zacieków z kleju nad podeszwą balerinek Jimmy'ego Choo 
Mam koktailowo-wieczorową sukienkę jedwabną od polskiego projektanta, kosztowała sporo, ale to klasyka i elegancja, która posłuży mi lata
Edytowane przez wie-wiórka
Czas edycji: 2016-02-02 o 07:52
|
|
|