2016-02-02, 12:33
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.3
Cytat:
Napisane przez kamilamimila
To dla mnie super,duzo taniej,tylko gdzie bysmy mogly sie umówić?Jadę na monitoring za tydzień we wtorek,nie będzie Cie czasem?A potem 17.02 na wizytę.Ja potrzebuje go juz jutro ale to kupilabym teraz w aptece,a najwyżej na następny raz by byli,ja mam jedno opakowanie na 2 miesiące,gdybysmy byly blzej to bym jutro przyjechala za daleko,bo ja w Krakowie.
|
no ja raczej na monitoring wybieram się w środę albo w piątek, bo jeszcze wyczekuję @. Ale jak coś mogę podjechać we wtorek, a o której godz będziesz? Bo mam lekcje od 17 do 18
---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------
Cytat:
Napisane przez malinowa1986
Niektóre schorzenia tarczycy, jak np. Hashimoto, to choroba immunologiczna. Choroby immunologiczne nie idą w pojedynkę, z wiekiem ujawniają się nowe. Zła krzepliwość krwi też może być spowodowana działaniem immunologii.
U mnie tarczycy prawie brak, a każdy lekarz bada mi krzepliwość krwi na wszystkie możliwe sposoby i wszystkie wyniki są idealne.
|
Ja mam chorobę Gravesa-Basedowa, która powoduje nadczynność tarczycy. Wynika ona właśnie z procesu autoimmunologicznego, czyli zaburzenia polegającego na atakowaniu własnych komórek. Zgodzę sie z przedmówczynią, że tarczyca może powodować nawet zespół antyfosfolipidowy.. W sumie choroby autoimmunologiczne i ich przyczyny nie są do końca znane przez lekarzy...
Z tego co mówił mi mój endokrynolog dopóki nie ujarzmię tarczycy i nie wejdzie ona w stan remisji o staraniu się o dziecko muszę zapomnieć... przez dwa lata brałam Thyrozol w różnych dawkach ale udało się i od niecałego roku mam spokój. Na jak długo nie wiem bo i to nie jest lekarzom znane na ile można uśpić chorobę. Lekarz wspominał mi, że skoro to ma podłoże autoimmunologiczne to może wpływać różnorako na organizm...
|
|
|