Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - samowystarczalni
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-07-28, 17:50   #5
Margarita
Rozeznanie

Dot.: samowystarczalni

Hello,

W innym watku już z pisałam, ale się tu powtórzę - mam akryl od 8 lat, sama sobie robię, nigdy z moimi paznokciami nie działo się nic złego. Odrost jest zdrowiutki, a pazurki mam śliczne i jestem z nich ogromnie zadowolona. Legendy o tajemniczym niszczacym akrylu wprawiaja mnie w zdumienie. Patrzę na te moje od 8 lat akrylowane paznokcie i sobie myślę, że chyba żyję na innej planecie ;-)
Jestem przekonana, że wszystkie problemy dziewczyn rozczarowanych akrylami czy żelami biora się z faktu, że trafiły do marnej manikiurzystki. Obecnie jest zatrzęsienie kursów, jak ktoś płaci za kurs słoną kaske to nie ma mowy, żeby nie dostał dyplomu. Efekt jest taki, że roi się od ogłoszeń różnych "profesjonalistek", z których dałby bóg, zeby 1 na 10 była naprawdę dobra :-O
IMHO dobra stylistka paznokci to nie tylko kwestia kursu, ale doświadczenie i talent.

Dlatego z dużym dystansem patrzę na wszystkie debiutantki chcące samodzielnie i bez przygotowania brać się za robienie pazurków. Wiekszość z nich będzie miała później problemy...

BTW wosk też robię sama, ale nie polecam osobom nie majacym pewnej juz wprawy. Najlepiej zacząć trenować od nóg zimnym woskiem, poźniej przejść na ciepły. I dopiero jak to będzie śmigało to zacząć paszki. Bikini to końcowy etap wtajemniczenia
Niestety nie jestem w stanie nijak zrozumieć, jak można podgrzać wosk w kuchence, nie sprawdzić temperatury i poparzyć się. Bez urazy, ale taki numer mogła zrobić tylko osoba nie potrafiąca myśleć logicznie. taka osoba gotowa obierając jabłko podciąć sobie żyły ;-)
Margarita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując