2005-07-28, 18:29
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Strees a odżywianie
Cytat:
Napisane przez miiee
Ja ćwiczyłam przez rok w domu codziennie... Kupiłam książkę, włączyłam spokojną muzykę i ćwiczyłam... Fajne takie relaksacyjne ćwiczenia, dodatkowo rozciągają całe ciało z szególnym uwzględnieniem mięśni brzucha... Joga uczy cierpliwości, opanowania... Uspokaja...pozwala oderwać mysli od stresu... Polecam książkę " Joga-sposób na stres " Swami Shivapremananda tam jest poukładany trening wg trudności, fajnie opisane ćwiczenia, wraz z błędami, których należy unikać... Kup sobie tą książkę (jakieś 30 zł ) włącz muzykę spokojną(można ją ściągnąć ze strony nikewomen ) i poćwicz w domu...Może ci się spodoba.  ...Myślę,że samotne ćwiczenia w domu bardziej działają na psychikę... W klubie jest nacisk na część ćwiczeniową jogi, a jeśli sama robisz sobie taki seans, to masz czas na wsłuchanie się w siebie, uspokojenie, intymność, co jest zabrane, gdy ćwiczysz w grupie...
|
dzięki wiesz, mnie się nawet bardziej podoba koncepcja indywidualnych, domowych seansów jogi...głównie z przyczyn ekonomicznych jak powszechnie wiadomo, każdy szanujący się student jest biedny...a przynajmniej 'chwilowo' bez kasy jeżeli to ma mi nawet lepiej zrobić na psychikę niż ćwiczenia grupowe, to super zaoszczędzę na basen... trzymajcie kciuki za moją mobilizację i zmiany starych nawyków (zajadanie stresów) na nowe, zdrowsze (joga! basenik!)
|
|
|